Kruizinga, de trots van de regio

Iedere regio heeft ze wel: bedrijven met een lange historie, maar die ook vandaag de dag nog toonaangevend zijn door innovatie. Een goed voorbeeld hiervan in Zwolle is Kruizinga, specialist op het gebied van opslag- en transportmiddelen.

Dat het om deze sector gaat is overigens niet verrassend. Zwolle was in de Middeleeuwen onderdeel van de Hanze, een internationaal samenwerkingsverband tussen steden en handelaren. In de regio is dus al eeuwenlang ervaring met de opslag en het transport van goederen die verhandeld worden. Hoe heeft Kruizinga dat vormgegeven in de moderne tijd?

Historie van Kruizinga

Het bedrijf is opgericht in 1960, toen W. Kruizinga een constructiebedrijf en machinefabriek startte. In de loop der tijd kwam de focus vooral te liggen op het produceren van koel- en vrieshuizen en boxpallets. Hieruit volgde een specialisatie in opslagmiddelen. De laatste decennia is het bedrijf goed doorontwikkeld, vooral door de opkomst van het internet. Hun webshop, waar onder andere stapelbakken, containers, oprijplaten, stellingen, transportwagens, pallettrucks en steekwagens gekocht kunnen worden, is de grootste in de sector.

Kruizinga opereert echter zeker niet alleen maar online. Zo kunnen de specialisten persoonlijk advies geven dan wel via de telefoon, mail of in een persoonlijk gesprek.

Kruizinga is nu al bezig met de toekomst

Het maatschappelijke besef groeit dat er niet alleen over duurzaamheid gepraat moet worden, maar dat er nu ook echt actie ondernomen moet worden. Onze overheid wil in 2050 de gehele economie circulair. Waar het om draait bij circulariteit? In deze filosofie draait het om het hergebruik van grondstoffen, producten en materialen. Door deze te delen, huren en repareren is er sprake van een efficiënter gebruik en verlenging van de levensduur. Zijn producten aan het einde van hun levensduur? Dan worden onderdelen hergebruikt voor nieuwe producten. ‘Afval’ zal dus zwaar verminderen in de toekomst.

Hoe Kruizinga vooroploopt als het gaat om circulariteit? Klanten kunnen hier niet alleen nieuwe producten kopen. Het bedrijf verhuurt ook veel producten, waardoor er een veel efficiënter gebruik plaatsvindt. Bovendien bieden ze een breed assortiment aan gebruikte artikelen zoals magazijnopstellingen, rolcontainers, stapelracks en stalen en kunststof stapelbakken. De gebruikte artikelen worden om de kwaliteit te kunnen waarborgen voor de verkoop uiteraard goed gecheckt op de staat en veiligheid. Zo kunnen klanten er zonder problemen gebruik van maken.

Samen met Kruizinga circulair ondernemen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol binnen bedrijven. Vanuit een eigen ideologisch standpunt, of omdat (zowel particuliere als zakelijke) klanten dit vereisen. Eerder werd het argument ‘duurzaamheid kost meer’ nog wel eens aangegrepen om hier niet aan mee te doen. Die vlieger gaat nu echter niet meer op. De gebruikte producten bij Kruizinga kunnen namelijk tot wel zeventig procent goedkoper zijn dan vergelijkbare nieuwe producten bij concurrenten. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om samen ecologische voetafdruk.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten