Koning Willem I College voor de derde keer uitgeroepen tot duurzaamste mbo van Nederland

Vrijdag 9 december vond de SustainaBul MBO-uitreiking 2022 plaats. Het Koning Willem I College behaalde de eerste plek en is daarmee, voor de derde keer, uitgeroepen tot het duurzaamste mbo van Nederland. Het college scoorde, net als voorgaande jaren, hoog op onderwijs en behaalde in totaal 259 van de 300 punten. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse symposium ‘Duurzaam Denken & Doen’ over duurzaamheid in het mbo.

Het is de vierde keer dat de SustainaBul MBO is uitgereikt. Koning Willem I College staat vanaf de eerste uitreiking aan de top. In 2019 en 2021 behaalde het college ook de eerste plek, in 2020 de tweede plek. In totaal deden er dit jaar 14 mbo scholen mee aan de verkiezing. De tweede plek is dit jaar voor Albeda met 252 punten. Yuverta behaalde de derde plek met 246 punten.

Samenwerken aan duurzame toekomst

Dominique Majoor, lid College van Bestuur van het Koning Willem I College, was aanwezig bij de uitreiking en reageert vol trots op het behalen van de titel duurzaamste mbo van Nederland: “We zijn natuurlijk heel erg trots dat we dit resultaat hebben bereikt. We blijven onszelf uitdagen om stappen te zetten op het gebied van duurzame vernieuwingen. Dat doen we samen met onze studenten, medewerkers en partners in de regio. En dat gaat zeker niet alleen om het verduurzamen van onze gebouwen, maar juist ook om het verankeren van duurzaamheid in het onderwijs. We leren onze studenten dat er maar één toekomst is, en die is duurzaam. Het wederom behalen van de eerste plek is een goede motivatie om zo door te gaan.”

Bewust KW1C

Het Koning Willem I College heeft samenwerken aan een duurzame toekomst hoog in het vaandel staan. Als UNESCO-school zet het college zich in voor een betere wereld en versterking van duurzaamheid. Het Koning Willem I ondertekende in 2020 ook het SDG (Sustainable Development Goals) Charter. Hiermee onderstreept het college het belang om samen te werken aan een betere wereld. Het SDG Charter is een intentieverklaring waarmee het college zich verbindt aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs). Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

SustainaBul MBO

De SustainaBul MBO wordt georganiseerd door Leren voor Morgen. Het is een positieve wedstrijd waar onderwijsinstellingen naar elkaar kijken en elkaar van feedback voorzien om steeds beter te worden in het integreren van duurzaamheid bij hen op school. Deelnemende scholen vullen een vragenlijst in over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten