Koning Willem I College organiseert online informatieavond

Wil je kennismaken met het Koning Willem I College? Dat kan! Op woensdag 27 januari 2021 organiseert het college een online informatieavond. Om toekomstige studenten te helpen bij het maken van hun studiekeuze, zet het college haar digitale deuren open.

De avond is speciaal voor studenten en hun ouders.

Informatierondes

De informatieavond is opgedeeld in drie rondes. Tijdens deze informatierondes kun je voorlichting volgen over de opleiding(en) van jouw keuze. Ben je nog niet zo ver en wil je liever wat breder geïnformeerd worden, meld je dan aan voor een presentatie over een of meer van onze domeinen: Techniek, Zorg & Welzijn en Sport, Economie, Creatief, Horeca & Toerisme , Orde & Veiligheid en de Entree-opleidingen. Je krijgt dan informatie over de verschillende studierichtingen binnen dat domein.

  • Ronde 1: 17.30 – 18.10 uur
  • Ronde 2: 18.20 – 19.00 uur
  • Ronde 3: 19.10 – 19.50 uur

Algemene voorlichting

Zoek jij informatie over bijvoorbeeld de mogelijkheden die het college biedt voor topsporters, of wil je weten welke ondersteuningsmogelijkheden het Koning Willem I College biedt bij hulpvragen? Of weet je niet goed waar je moet beginnen om een geschikte leerbaan te vinden voor een bbl-opleiding? Meld je dan aan voor een van de algemene voorlichtingsrondes.

Tips van studiekeuzeadviseur

Als ouder wil je natuurlijk graag dat je kind meteen de juiste studiekeuze maakt. Hoe help je ze daarbij? Onze studiekeuzeadviseur geeft tips om je kind zo goed mogelijk te begeleiden naar een passende studie. Natuurlijk beantwoordt de adviseur ook alle vragen die je hebt op dat gebied.

Nationale Keuzegids Mbo 2021

Een veel gebruikt instrument bij schoolkeuze is de Nationale Keuzegids Mbo. Per vakgebied staat in de gids een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. Vorige week kwam de Keuzegids Mbo 2021 uit. Het Koning Willem I College kwam goed uit de verf en staat in de landelijke top 10 van beste mbo’s. Daarnaast heeft het college 50 opleidingen in huis die bovengemiddeld scoren, waarvan 10 opleidingen met het predicaat Topopleiding 2021:

  • Bij het domein Techniek: Procesoperator A, Procesoperator B, Operator C
  • Bij het domein ICT & Creatief: Acteur en Junior Stylist
  • Bij het domein Horeca &Toerisme: Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw, Manager/Ondernemer horeca
  • Bij het domein Zakelijke dienstverlening & administratief: Juridisch administratief dienstverlener, Medewerker HRM

Aanmelden voor de online informatieavond kan op: www.kw1c.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten