Koning Willem I College in de landelijke top 10!

De nationale Keuzegids Mbo 2021 is weer uit. In deze gids doet het Koning Willem I College het wederom goed. “We staan in de landelijke top 10! Bovendien hebben we 50 opleidingen in huis die bovengemiddeld scoren, waarvan 10 Topopleidingen. Een mooie kroon op ons werk, waar we trots op zijn,” aldus Jos van Kessel, voorzitter College van Bestuur.

De horecaopleidingen van het college scoren ook dit jaar goed en zijn het beste van Noord-Brabant. De studenten van deze opleidingen zijn over alle onderdelen positief. Ze vinden de begeleiding goed en de lessen informatief en uitdagend. Bovendien is alles goed geregeld en is de sfeer op school prettig.

Nummer 1 van alle Topopleidingen

De opleiding van Junior Stylist, van de afdeling Lifestyle van het Koning Willem I College scoort de meeste punten (88 van de 100) van alle 343 Topopleidingen in Nederland. Ze is nieuw in de lijst van Topopleidingen en meteen de beste Topopleiding van Nederland! Van de keuzegids krijgt zij dan ook een welverdiende pluim. Studenten zijn meer dan bovengemiddeld tevreden over het onderwijs, de begeleiding, het lesmateriaal en de informatievoorziening. Ze vinden het erg fijn om op school te zijn en ervaren een zeer prettige leeromgeving. Ook de stages vinden ze inspirerend en leerzaam. Het aantal studenten dat doorstroomt naar het hbo is bovengemiddeld.

Uniek in Nederland

De technische opleidingen Procesoperator A, Procesoperator B en Operator C van de MTS (Middelbare Technische School) van het Koning Willem I College behoren tot de beste van Nederland. Zij zijn de enige Topopleidingen van Nederland bij Procestechniek. De studenten zijn op alle punten meer dan tevreden. De beroepsvoorbereiding is goed en de sfeer is uitstekend.

Topopleidingen KW1C

De volgende 10 opleidingen van het Koning Willem I College ontvangen het predicaat Topopleiding 2021:
• Bij het domein Techniek: Procesoperator A, Procesoperator B, Operator C
• Bij domein ICT & Creatief: Acteur en Junior Stylist
• Bij domein Horeca &Toerisme: Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw, Manager/Ondernemer horeca
• Bij domein Zakelijke dienstverlening & administratief: Juridisch administratief dienstverlener, Medewerker HRM

Keuzegids

De Keuzegids Mbo 2021 komt jaarlijks uit en is een veel gebruikt instrument bij schoolkeuze. Per vakgebied staat in de gids een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De scores van de opleidingen zijn gebaseerd op het grootste studententevredenheidsonderzoek van Nederland onder mbo-studenten, de JOB-monitor, en vier prestatieoordeel-thema’s, gebaseerd op de kwaliteitsafspraken mbo. Beide tellen voor 50% mee in de totaalscore.

SourceKW1C
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten