Klanten worden fans bij Paans Duurzame Installatietechniek

Van een rijke historie als installateur naar een glansrijke toekomst als totaalinstallateur. Dat is in een notendop de ontwikkeling die Paans gemaakt heeft. Onder de bezielende leiding van directeur Leonard Paans en compagnon Jan Smits maakt het ooit in Werkendam begonnen bedrijf een sterke groei door. Daarbij speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is Paans landelijk een begrip geworden. “Landelijk? We gaan zelfs internationaal”, klinkt het trots.

Over Paans Installatiebedrijven is een naam, niet alleen in de regio maar tegenwoordig ook door heel het land. Sinds 2018 is Leonard Paans commercieel en operationeel verantwoordelijk voor het door zijn vader opgestarte bedrijf. Voor de financiële kant is compagnon Jan Smits degene die aan het roer staat van het inmiddels ruim 100 medewerkers tellende bedrijf. Dat is zich ook stevig gaan richten op duurzame technieken als zonnepanelen, warmtepompen en laadstations. Zo is Paans uitgegroeid tot een totaalinstallateur, die bovendien samenwerken niet schuwt. Die samenwerking kent men onder meer met Solid Systems uit Werkendam, waarmee totaalprojecten worden aangepakt. Eén van die projecten brengt Paans nu ook op de Duitse markt, voor een gezamenlijke retail-klant.

Megaproject

Dat het vanuit Leerdam opererende bedrijf zijn mannetje staat, bewijst Paans ook met een ander nieuw megaproject: het realiseren van 124 duurzame bungalows op een luxe resort in het Zeeuwse Nieuwvliet-Bad, voor Dormio Groep. “Daar doen we álles”, stelt Leonard Paans enthousiast. “Van warmtepompen tot het loodgieterswerk en van elektra tot zonnepanelen. We leveren daar ook voor het eerst het Smart Grid System, waardoor 100 procent slimme en duurzame woningen worden gegarandeerd. “Dat is voor ons een prachtig project om te laten zien wat we allemaal in huis hebben”, vervolgt de directeur met gepaste trots. Naast deze prachtige projecten is Paans van oudsher onder meer ook actief voor woningcorporaties in zowel de Randstad als daarbuiten, voor MKB-bedrijven, voor scholen en voor gemeenten.

Fans

Leonard Paans heeft helder voor ogen wat hij met Paans Installatiebedrijven wil zijn: “Een duurzame onderneming, een totaalinstallateur met verdere groeiambities. Een kernwaarde is dat klanten fans moeten zijn van ons. Zonder fans kom je nergens. Wanneer je fans hebt, kun je groter worden”, aldus een gedreven en betrokken directeur. Die heeft in Marieke Blijenburg een even gedreven accountmanager gevonden, die de sales en aftersales verder gestalte gaat geven. Zo moet de energieke duurzame totaalinstallateur stapsgewijs ook de Benelux gaan veroveren. Met de alsmaar groeiende schare fans lijkt niets onmogelijk.

Auteur: Ton de Kort

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten