Kies voor stevige verzenddozen met je eigen logo erop verwerkt

Verkoop je producten en verzend je deze naar je klant? Dan kun je meer uit het transport en de verpakking van je product halen dan je in eerste instantie denkt. Op deze pagina lees je meer informatie terug over verzenddozen, zoals waarom dit een interessante optie kan zijn voor jouw producten. Verder kom je erachter op welke manier jij je dozen kunt bedrukken met je eigen logo. Wanneer je verpakking on point is, weten klanten en andere bedrijven met een korte blik op de verzenddoos meteen dat het pakket bij je bedrijf vandaan komt.

Waarom is het een goed idee om kwalitatieve verzenddozen te regelen?

Wanneer je als bedrijf producten verstuurt, wil je er zeker van zijn dat deze veilig en in goede staat aankomen bij de klant. Het gebruik van kwalitatieve verzenddozen maakt dit mogelijk. Een stevige verzenddoos voorkomt beschadigingen aan de producten en verkleint daarmee het risico op retouren. Bovendien is een kwalitatieve doos beter bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen, wat vooral bij gevoelige producten een rol speelt. Een professionele uitstraling is daarnaast van belang. Je wilt uiteraard dat je klant tevreden is over het product én de levering.

Kies vooral voor verzenddozen die passen bij je product(en). Wanneer je iets duurzaams verkoopt, is het beter om het ook duurzaam te verpakken. Een goede verzenddoos biedt daarnaast mogelijkheden om je bedrijf te promoten. Je kunt je bedrijfslogo of een slogan op de doos laten drukken, wat voor herkenbaarheid zorgt bij de klant. Dit draagt bij aan een positieve merkbeleving en kan zorgen voor extra naamsbekendheid. Hieronder lees je meer over het bedrukken van dozen met je eigen logo.

Laat dozen bedrukken met je eigen logo

Hoe gaat dozen bedrukken eigenlijk in z’n werk en wat heeft de drukker van je nodig? Houd er rekening mee dat de bedrukking vaak plaatsvindt voordat de dozen gevouwen worden. Dit betekent dat het ontwerp als het ware plat op de doos wordt gedrukt en je later pas ziet hoe het eruit komt te zien. Om de verzenddoos zo herkenbaar mogelijk te maken, kun je ervoor kiezen om het logo of de afbeelding op meerdere kanten van de doos te laten drukken. Het logo komt rondom dan vaker naar voren en is hierdoor beter zichtbaar.

Om je logo op de dozen te drukken, heeft de drukker een digitaal bestand van het ontwerp nodig. Zorg ervoor dat het ontwerp in hoge resolutie is en dat alle kleuren gespecificeerd zijn in de meegestuurde kleurcodering. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren van het ontwerp op de doos overeenkomen met de kleuren uit je huisstijl. Vervolgens zal de drukker een proefdruk maken, zodat je kunt zien hoe het ontwerp er in werkelijkheid uitziet. Als je akkoord gaat met de proefdruk, gaat de drukker pas aan de slag met het bedrukken van de dozen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten