Kies voor een veilige buurt met een AED

Wanneer iemand in uw omgeving getroffen wordt door een hartstilstand, is het belangrijk zo snel mogelijk over te gaan tot het reanimeren van het slachtoffer. Zelf een reanimatie uitvoeren hoeft niet ingewikkeld te zijn, wanneer u hier een moderne AED bij kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Lifeline VIEW AED. Dit model defibrillator is uitgevoerd met een luidspreker en beeldscherm. Aan de hand van gesproken en getoonde instructies voert u de reanimatie met vertrouwen uit, terwijl u wacht op de komst van de ambulancebroeders. Er zijn in Nederland verschillende partijen die u een dergelijke, moderne AED aanbieden. Specifiek voor de modellen van Lifeline geldt dat deze worden aangeboden door Defibtech. 

Toepassing van een AED in uw omgeving 

In diverse omgevingen kan het gebruik van een AED aan te raden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groot sportcomplex, waar u de AED bij de kantine of kleedkamers ophangt. Door de AED te combineren met een handige aed draagtas, neemt u deze van veld naar veld met u mee. Ook in een appartementencomplex of bijvoorbeeld een woonwijk kan het gebruik van een AED wenselijk zijn. Hang de AED op een opvallende, centrale plek op, zodat bewoners deze direct voor het grijpen hebben bij een noodsituatie. Een derde voorbeeld van een omgeving waarbinnen een defibrillator van pas kan komen: een groot bedrijfspand. 

AED wordt in verschillende modellen aangeboden 

U heeft bij de aankoop van een AED keuze uit verschillende modellen. Zoals reeds genoemd werd, is Lifeline een voorbeeld van een producent van deze medische hulpmiddelen. De AED van Lifeline is uitgebreid getest en goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). U kunt de FDA vergelijken met de NVWA in Nederland. Het verzekert u van een veilig en goed functionerend apparaat. Lifeline biedt twee modellen aan, te weten: de Lifeline AED, het basismodel, en de Lifeline VIEW AED. 

Half- en volautomatische AED met meertalige instructies 

De Lifeline VIEW AED is voorzien van zowel een luidspreker als een geïntegreerd scherm; de Lifeline AED bevat uitsluitend de luidspreker. Beide modellen zijn verkrijgbaar als half- en volautomatische AED. Bij een halfautomatische AED drukt u zelf op de knop om een schok toe te dienen, bij een volautomatisch model is dat niet nodig. Uiteraard bepaalt de AED hierbij wat een geschikt moment is. Misbruik van de AED wordt zo voorkomen. Een derde verschil tussen de diverse modellen zit in de taal waarin de instructies op het apparaat worden aangeboden. Standaard is dit het Nederlands. U kunt de Nederlandstalige instructies combineren met instructies in het Frans en Engels. 

Combineer een AED met bijpassende accessoires 

Kijk bij de aankoop van een AED ook eens naar de accessoires waarmee u deze kunt combineren. Onder meer het DefibCom wandpaneel en de DefibCab wandkast zijn interessant. Deze accessoires stellen u in staat de AED op afstand te laten monitoren. Als blijkt dat er onderhoud benodigd is om de AED goed te laten werken, wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Naast het wandpaneel en de wandkast, kan de draagtas voor bijvoorbeeld een sportclub interessant zijn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten