Kennissessie Circulair bouwen

HOE KOMT U VAN EEN HOGE CIRCULAIRE AMBITIE NAAR EEN CONCREET CIRCULAIR BOUWPROJECT?

Waar beginnen we? Welke stappen gaan we zetten? En welke voorbeelden zijn er? Sluit aan bij de kennissessie en wordt meegenomen in de wereld van circulair bouwen.

De wettelijke doelstellingen rondom duurzaamheid en met name energieneutraliteit zijn ondertussen zeer bekend en worden al consequent in de praktijk gebracht. Ook circulair bouwen wordt steeds belangrijker met de doelstelling in het vooruitzicht dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair zal zijn. Dat heeft uiteraard consequenties voor uw huisvestingsprojecten. Maar hoe vertaalt u deze doelstellingen u in de praktijk? Anders gezegd: Hoe komt u van een hoge ambitie op duurzaamheid naar een concreet circulair bouwproject?

Datum en locatie

Op donderdag 13 oktober 2022 van 15.00 tot 18.00 uur organiseren wij een kennis- en inspiratiesessie rondom het thema Circulair bouwen waar wij u graag voor uitnodigen. Deelname is gratis. Deze kennissessie vindt plaats op het Floriade-terrein in Almere in het gebouw van Aeres Hogeschool – een inspirerend voorbeeldproject op het vlak van energieneutraal, groen, gezond en circulair bouwen. Onderdeel van de sessie is ook een rondleiding door het gebouw zodat deze specifieke case ook nader uitgediept en zelf ‘beleefd’ kan worden.

Doelgroep

De kennissessie is bedoeld voor directies, bestuurders, wethouders, projectmanagers vastgoed/huisvesting, facilitair managers, projectleiders, adviseurs duurzaamheid van gemeenten, overheid, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, kantoorhoudende organisaties.

Circulariteit

Tijdens deze kennis- en inspiratiesessie gaan we in gesprek over het concept circulariteit en lichten we drie verschillende circulaire voorbeeldprojecten toe, namelijk:

  • Circulariteit bij een sociaal werkbedrijf; nieuwbouw Weener XL te
    ’s-Hertogenbosch.
  • Circulariteit in de woningbouw; de nieuwbouw van Hoge Woerd te Utrecht.
  • Circulariteit bij Aeres Hogeschool te Almere.

Wij sluiten de middag af met een kleine borrel op locatie. En uiteraard is er alle ruimte om uw vragen te beantwoorden en met elkaar te discussiëren over de mogelijkheden om circulair bouwen op een hoger niveau te tillen en een praktische vertaling te maken van visie en ambitie na realisatie.

Als u vragen heeft over circulair bouwen kunt u ons uiteraard ook rechtstreeks benaderen.

Download inspiratieboek

Wilt u deelnemen?

Meld u aan voor de kennissessie. Doe dit echter snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Klik hier om deel te nemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten