Jubilerend M. Bakkers Transport kiest voor dikke MAN’s

In 1996 startte de nu 55-jarige Marc Bakkers uit het Brabantse Bladel zijn eigen transportbedrijf als charter met één truck. Nu, precies 25 jaar later, staan er 25 trekker-opleggers en combi’s met MBT logo op de weg en leidt Marc het bedrijf samen met zijn vrouw Karin, en met zoon Joeri op de planning.

Als specialist in maatwerk heeft het familiebedrijf een gevestigde positie opgebouwd in het nationale en internationale wegtransport. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn de basis van het succes. Vanwege diezelfde betrouwbaarheid kiest Marc Bakkers inmiddels voor MAN en voor Den Engelsen Bedrijfswagens, MAN-dealer voor zuidoost Nederland.

“Doen wat je zegt en zeggen wat je doet”, antwoorden Marc Bakkers en zijn vrouw Karin bijna in koor, op de vraag naar de basis van het succes van hun onderneming. Daarbij heeft MBT zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een specialist in bijzondere transporten, met een sterk geloof in langdurige, loyale relaties met de klant. Zo heeft M. Bakkers Transport vijf auto’s vast bij Sonac rijden, het bedrijf waarvoor hij ooit zelf als charter reed toen het nog Smilde was. Verder is MBT onder meer een van de vaste vervoerders van Rendac en de huisvervoerder van Eduard, de Belgische fabrikant van aanhangwagens.

Met die laatste onderneming is Bakkers Transport meegegroeid van een enkele vracht tot inmiddels 40 vrachten per week met 14 combinaties. Allemaal uitgekiende low-deck combi’s, met een vloerhoogte van 1 meter op de voorwagen en 85 cm op de aanhanger. Elke combinatie neemt zo’n 12 tot 20 aanhangwagens tegelijk mee, naar bestemmingen in de Benelux, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Denemarken. Met diezelfde combinaties rijdt Bakkers Transport bijvoorbeeld ook caravans, campers, landbouwmachines, tractoren en gebruikte trucks en bestelwagens. Daarnaast telt de vloot een aantal bulktank- en koelopleggers en semi-diepladers, onder meer voor het specialistische vervoer van machines en zeekisten.

Betrouwbaarheid troef

M. Bakkers Transport heeft zich ontwikkeld tot een echte specialist in maatwerk, die bovendien sterk is vergroeid met de logistieke operatie van zijn verladers. “Dat stelt hoge eisen aan onze betrouwbaarheid, maar ook aan die van onze trucks”, benadrukt Marc Bakkers. “als een trekker een keer pech heeft, kun je nog wel een andere auto inzetten. Maar met specialistische combi’s is dat een ander verhaal. Daar heb je niet even snel een alternatief voor. En de klant rekent op je.”

Voor Bakkers, die ook andere merken in zijn vloot heeft, reden om opnieuw voor MAN te kiezen. Er zijn onlangs 4 nieuwe MAN’s afgeleverd en de volgende 3 zijn in bestelling. Allemaal nieuwe TGX’en met 510 pk en de grootste cabine met alles er op en er aan.“ Dat vind ik gewoon mooi”, verklaart Marc Bakkers, die daarmee zijn verleden als eigen rijder onderstreept. “Bovendien verdient een goede chauffeur, die altijd voor ons en voor onze klanten klaar staat, ook een top truck. En over MAN is iedereen dik tevreden. Net als over de dealer trouwens. Ik ken Michel den Engelsen nog uit de tijd dat hij als verkoper bij ons VW Caddy’s verkocht. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en in zijn team. We kunnen altijd op Den Engelsen Bedrijfswagens rekenen.” Belangrijk voor een vervoerder die betrouwbaarheid ook voor zijn eigen bedrijf hoog in het vaandel heeft staan. Zo gaat M. Bakkers Transport Bladel vol vertrouwen de toekomst in, op basis van 25 jaar ervaring.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten