Jouw ICT in goede handen

De meeste moderne bedrijven zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van de laatste technologie om hun activiteiten soepel uit te kunnen voeren. Daarom is het voor jou als ondernemer essentieel dat de ICT van de onderneming op orde is, zodat alles gladjes blijft verlopen. 

Het installeren en configureren van hardware zoals computers, printers, servers en netwerkapparaten. Besturingssystemen en software. Ondersteuning bij technische problemen. Een gedegen beveiliging van je werkplek, je server, je netwerk en van alle mobiele apparaten die zich daarop aanmelden en een goed backup van al je gegevens. Zomaar een greep van ICT- zaken die stuk voor stuk even belangrijk zijn om alles goed te laten werken op een veilige manier. 

Focus op je eigen werk en laat de ICT over aan professionals

ICT-beheer is een vak op zich, vandaar dat veel bedrijven de IT-beheer uit handen geven aan zo’n bedrijf voor het beheren en onderhouden van de informatietechnologie van hun organisatie. En zo kun je je ook focussen op je eigen onderneming. Er zijn veel van dit soort IT-bedrijven aanwezig, van groot tot klein, maar groot wil niet altijd zeggen dat dat het beste is. Door het inhuren van een kleine ICT-beheerorganisatie die zeer flexibel is dankzij korte communicatielijnen en goede klantrelaties, kan er persoonlijker en oplossingsgericht en adequaat worden gehandeld. Als je toevallig in de buurt van Dordrecht of Rotterdam gevestigd bent of woont is een ICT bedrijf in Hendrik Ido Ambacht natuurlijk handig, zodat je ICT-beheer in de buurt hebt als helpende partij. Maar vaak hebben dit soort bedrijven ook remote support, waardoor je ook goed terecht kan als je elders in het land woont.  

Wat wordt er allemaal onder ICT-beheer verstaan?

Netwerkbeheer: veilige verbindingen

Het beheer van de netwerkinfrastructuur van de organisatie zorgt ervoor dat alles goed gestroomlijnd blijft. Routers, switches, firewalls en andere netwerkapparatuur en ook het beheer van netwerkprotocollen en -diensten, zoals TCP / IP, DNS en DHCP zorgen ervoor dat er op een veilige manier verbinding met internet kan worden gemaakt en er gewerkt kan worden. Er kan ook een netwerk scan worden gemaakt, waarbij er controles uitgevoerd worden op bijvoorbeeld internetsnelheid, veiligheid en licenties. 

Systeembeheer en gegevensbeheer

Wat is een computer zonder besturingssysteem? Goed systeembeheer van de software en hardware inclusief servers, werkstations, besturingssystemen, toepassingen en databases zijn vaak het hart van de onderneming en van groot belang om ervoor te zorgen dat de IT-omgeving van een bedrijf optimaal blijft functioneren en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Met storingen kan er immers niet gewerkt worden. Gegevensbeheer is minstens net zo belangrijk, want je wilt natuurlijk dat gegevens makkelijk op te zoeken zijn, maar ook dat er een back-up en herstel is als er iets per ongeluk verloren gaat. Als alle gegevens goed beheerd worden, voorkomen wordt dat ongeautoriseerde geen toegang tot de gegevens hebben en dat alles beveiligd wordt opgeslagen, is dat al een stuk geruster werken natuurlijk.

Beveiligingsbeheer en trainingen

Een bedrijf zonder goede beveiligingsbeheer is als een mooi huis met een open deur. We willen natuurlijk geen ongewenste gasten binnen. En dat geldt ook voor de onderneming. Een goede beheer van de beveiliging van de IT-infrastructuur van de organisatie, inclusief de toegangscontrolesystemen, firewalls, antivirus- en malware softwares en het eventueel monitoren van netwerkactiviteit om potentiële bedreigingen te identificeren. Ook trainingen kunnen onder ICT-beheer vallen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van medewerkers om de efficiëntie en effectiviteit van de technologie-infrastructuur te maximaliseren of ze bewust te maken van de digitale beveiliging binnen het bedrijfsnetwerk en hoe daar mee om te gaan.

Er is meer dan dat

Een effectief ICT-beheerproces omvat ook het plannen en implementeren van strategieën om de technologie-infrastructuur van de organisatie te verbeteren en te vernieuwen. Dit kan bijvoorbeeld het upgraden van hardware en software omvatten om de prestaties te verbeteren en het implementeren van nieuwe technologieën om nieuwe mogelijkheden te bieden. Digitale ontwikkelingen gaan zeer snel. Zeker na de corona-lockdowns is deze beweging alleen nog maar meer in een stroomversnelling terecht gekomen. Veel mkb’ers hebben het dan ook lastig met bepaalde vraagstukken op het gebied van onder andere data-analyse, ict en automatisering, blijkt uit dit artikel. Cybercrime is ook steeds meer een groter en complexer probleem aan het worden voor veel MKB bedrijven. Cyber Security is dan absoluut ook een handige oplossing zodat je verzekerd bent van een veilige werkomgeving. Niet alleen een veilige (cloud) werkplek-, maar ook server- en netwerkbeveiliging voor alle mobiele apparaten die zich op het netwerk aanmelden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten