Je bedrijfs ICT: uitbesteden of zelf doen?

Een eigen zaak hebben is een privilege. Het geeft je een vorm van vrijheid doordat je alles zelf kunt invullen. Jij bepaalt je eigen planning en dagindeling. Wel ben je er zelf verantwoordelijk voor een aantal zaken goed te regelen. Zo dien je er zelf voor te zorgen dat er werk binnenkomt bijvoorbeeld. Ook zul je zelf moeten zorgen dat de administratie en boekhouding gedaan wordt. Je kunt dit zelf doen, maar ook uitbesteden. En om niet te vergeten, de ICT en automatisering. Deze dient ook goed en efficiënt ingericht te zijn. Vooral in deze tijd.

ICT zelf doen of uitbesteden

Net als bij de administratie kun je ervoor kiezen de ICT van je bedrijf zelf te doen. Voorwaarde is dan wel dat je ervaren genoeg bent om dit uit te kunnen voeren. Onderschat het niet want het kan complexe materie zijn. Je kunt je natuurlijk wel altijd nog laten opleiden, zodat je op het vereiste niveau komt qua kennis en vaardigheden.

ICT expert in dienst

Een alternatief is om iemand aan te nemen die voldoende onderlegd is op het gebied van ICT. Is je bedrijf groot genoeg om iemand speciaal aan te nemen voor de ICT taken? Wellicht dat je iemand kunt aannemen die een dubbelfunctie kan uitvoeren.

Heb je een bedrijf dat producten of diensten verkoopt, dan is er wellicht iemand te vinden die goed is in sales en veel verstand heeft van ICT. Dit is een ideale combinatie voor een midden- of klein bedrijf. Je hebt dan iemand in huis op het moment dat er ICT problemen optreden.

Nadeel van ICT werknemer in dienst

Het nadeel van bovenstaande is wel dat als deze werknemer ziek is, je geen ICT problemen kunt oplossen. Je bent afhankelijk van één persoon. Dit nadeel dien je af te wegen naast het voordeel van het in dienst hebben van je eigen ICT ‘er.

Uitbesteden

Als je de ICT taken uitbesteed aan een bedrijf die deze dienst levert, dan is het aan te raden te kiezen voor een partij met meerdere werknemers. Ga je namelijk voor een ZZP’er, dan creëer je hetzelfde nadeel als het in dienst nemen van een ICT ‘er. Je maakt je dan ook afhankelijk van één persoon.
Heb je een contract met een ICT bedrijf dat bijvoorbeeld wel vijftien mensen aan het werk heeft, dan is de kans groter dat je snel geholpen wordt in het geval van problemen. En dat is natuurlijk wat je wilt.

Cloud diensten

Als je aan de slag gaat met je ICT, denk dan zeker ook eens aan eventuele cloud diensten. Middels cloud diensten kun je overal ter wereld bij jouw bedrijfsinformatie.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten