Jac Reijns Staalconstructie Alphen bestaat 40 jaar

Na 40 jaar weet Jac Reijns Staalconstructie Alphen B.V. nog steeds met de veranderende markt mee te gaan en vol enthousiasme bouwprojecten te voorzien van staalconstructies. Dit alles altijd volgens afspraak.

Foto: Jos (l) & Jac Reijns – © Hanne Dirven

“Door transparant te zijn, de klant te ontzorgen en gewoon te doen wat je afspreekt, gaan wij al 40 jaar mee”. Een mijlpaal die op 2, 3 en 4 september gevierd wordt.

Van avonduren naar fulltime baan

Op 2 september 1981 richtten Jac en zijn vrouw Marlies Reijns het bedrijf Jac Reijns Staalconstructie Alphen B.V. aan de Looiersweg 7 op. Waar in de jaren daarvoor nog veel in de avonduren wordt gedaan, ligt vanaf 2 september de focus volledig op het bedrijf. Jac neemt ontslag bij zijn huidige werkgever, zijn ambitie voor ondernemen is er altijd geweest. Het bedrijf richt zich in de beginjaren met name op de lokale boeren, in en rondom Alphen. De werkzaamheden bestaan dan uit stalinrichting, installatie van stalen spanten en reparatie van landbouwwerktuigen. Waar Jac voornamelijk de klanten bezoekt en in de uitvoer zit, focust Marlies zich op de planning en administratie. Uniek in de jaren tachtig: Jac tekent alle constructies op de computer. Iets wat altijd een rode draad in het bedrijf zal blijven: innovatie en automatisering van processen.

Overname van zoon Jos in 2008

Zoon Jos (huidige eigenaar, getrouwd met Natalie en 2 kinderen) begint in 2003, na enige werkervaring bij een ingenieursbureau, onderaan de ladder bij vader Jac Reijns in het bedrijf. Hij groeit door, trekt steeds meer naar zich toe en hoewel er nooit vanuit zijn ouders een verwachting bij hem is neergelegd, voelen zij allen dat in 2008 de overdracht kan plaatsvinden. De sleutel werd doorgeschoven, de krabbel gezet en Jos is sindsdien eigenaar. Zijn zus Mieke werkt sinds 2005 in het bedrijf en is verantwoordelijk voor de administratie en personeelszaken.

Verandering van focus

Onder leiding van Jos is het bedrijf gegroeid naar 20 medewerkers en de verplaatsing van focus, die in 1995 al was ingezet door de verandering van de markt, wordt doorgezet. De Brabantse onderneming richt zich tegenwoordig voornamelijk op de bouwsector: bedrijfshallen, utiliteitsbouw, renovaties, transformaties en (vrijstaande) woningbouw. Door samen met de klant zoveel als mogelijk in een bouwteam op te trekken, komt de expertise van Jac Reijns Staalconstructie het beste tot uiting. Zowel Jos als Jac zijn trots op de vele projecten die de afgelopen decennia gerealiseerd zijn. Van klein tot groot, voor veelal vaste klanten.

Meegaan met de markt door automatiseren

Het automatiseren van processen blijft centraal staan. “We lopen voor met 3D-modellen. Alles wordt in-huis uitgewerkt. We sturen de geautomatiseerde productmachines aan, en met dezelfde 3D-modellen werken we tijdens onze montage. De data gaat niet verloren. Om voortdurend mee te gaan met de vraag uit de markt biedt Jac Reijns Staalconstructie meetkundige diensten aan middels DIGIMEET. Door het inzetten van DIGIMEET wordt er zeer nauwkeurig ingemeten, ingescand, uitgezet en gecontroleerd tijdens het gehele bouwproces.

Feestelijk jubileum weekend

Het 40-jarige jubileum wordt op 2, 3 en 4 september gevierd (afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen). In dit feestweekend staan met name klanten en medewerkers centraal. “Onze medewerkers zijn goede vakmensen, waarop we blind vertrouwen. Zij maken het bedrijf. Er is weinig verloop en we hebben een goede mix van jonge en oude medewerkers. Ondernemen is een samenspel – zonder goed personeel, geen bedrijf”, aldus de familie Reijns.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten