Investeringstips voor ondernemers die in 2022 willen cashen

Een van de kenmerken van een goede ondernemer is dat hij als geen ander weet hoe hij van geld meer geld kan maken. Hiervoor kan hij investeren in personeel, in nieuwe ideeën of in andere bedrijven. Het zijn woelige tijden en het zal wellicht niet verbazen dat steeds meer ondernemers op zoek zijn naar investeringen die tijdens de coronapandemie wel winst opleveren. En die het dus beter doen dan de oplopende inflatie. We hebben het over enkele investeringen waarvan wordt aangenomen dat ze het in 2022 goed zullen doen.

Kies voor inflatiebestendige luxemerken

Volgens de online broker Lynx is dit het ideale moment om te investeren in de aandelen van Polo Ralph Lauren (RL). Dat komt omdat de inflatie sterk oploopt, terwijl luxemerken heel inflatiebestendig zijn. Luxemerken kunnen namelijk eenvoudiger hun prijzen verhogen zonder dat klanten meteen het hazenpad kiezen, voor andere kledingmerken is dat veel moeilijker. Tegelijkertijd profiteert het label van de groeiende populariteit van bevriende luxemodehuizen als de Bijenkorf. Ook de mooie groei gedurende het voorbije jaar en de toenemende merkbekendheid, onder meer na investeringen in de US Open Tennis Championship, zorgt ervoor dat analisten gunstig over dit aandeel oordelen. Uiteraard is het niet het enige luxemerk waarin je kan investeren. Ook onder meer Kering, de holding achter Gucci en Yves Saint Laurent, liet eerder al mooie resultaten zien en kan een interessante investering zijn.

Durf te investeren in cryptomunten

Cryptomunten deden het het afgelopen jaar heel goed. Het bekendste voorbeeld van zo’n cryptomunt is uiteraard Bitcoin, dat het jaar 2021 inzette met een koerswaarde van 26.493 euro en het afsloot met een waarde van 41.976 euro. Op het hoogtepunt, midden november 2021, leverde een Bitcoin zelfs 52.977 euro op. Dat is ongeveer een verdubbeling in minder dan een jaar. Het toont aan hoe winstgevend de cryptomarkt kan zijn.

Volgens diverse experts zal de marktkapitalisatie van de crypto-economie in 2022 van 3 biljoen dollar naar 7,5 biljoen dollar stijgen en is dit het moment om te investeren. Daarbij wordt niet alleen gekeken in de richting van Bitcoin, maar ook naar Ethereum. Door de overstap naar PoS (Proof of Stake) wordt namelijk voorspeld dat Ethereum sneller zal stijgen dan Bitcoin.

Een nadeel van investeren in cryptomunten is dat het heel tijdrovend is, zeker voor ondernemers die natuurlijk ook heel wat andere dingen in goede banen moeten leiden. Gelukkig bestaan er ook oplossingen. Zo verschijnen er steeds meer cryptovermogensbeheerders, vermogensbeheerders die gespecialiseerd zijn in cryptomunten en die voor jou alles opvolgen. Een andere oplossing is het beleggingsproces automatiseren. Dat doe je door te kiezen voor een applicatie als Bitcoin Prime, een geautomatiseerd handelssysteem dat door AI-algoritmen wordt aangedreven. De applicatie wordt gratis aangeboden en er zijn geen stortingskosten van toepassing, maar op de winsten wordt er wel een commissie van twee procent ingehouden.

Beleg in 2022 zeker in de verzekeringssector

Volgens analisten is dit het ideale moment om in de verzekeringssector te investeren. Dat komt omdat de inflatie oploopt, waardoor de centrale banken de rente zullen verhogen. De ECB houdt de boot nog even af, maar de Fed (Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank) grijpt wel al in. Als de rente stijgt, doet de verzekeringssector het traditioneel goed. Dat komt omdat verzekeraars grotendeels leven van de spread tussen de rente die hun investeringen opbrengen en wat ze aan hun klanten uitbetalen.

Verzekeraars kiezen daarbij vaak voor weinig risicovolle investeringen als obligaties. Door te kiezen voor obligaties blijven ze voldoende wendbaar en riskeren ze niet dat ze bij tegenvallende resultaten hun klanten niet langer kunnen betalen. Daartegenover staat dat ze traditioneel erg afhankelijk zijn van het rentebeleid van de centrale banken. Ze doen het goed bij een hoge rente en ze doen het slecht bij een lage rente. Onder meer het aandeel ASR Nederland (ASRNL), een van de grootste verzekeraars in ons land, wordt als een goede investering naar voren geschoven.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten