Investeren om te kunnen groeien: welke stappen kun je ondernemen?

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om te groeien. Breid de dienstverlening uit met nieuwe diensten, innoveer bestaande dienstverlening of producten om de marge te verhogen, overweeg de stap naar het buitenland, enzovoorts

Investeren om te kunnen groeien kan op verschillende manieren. Investeer in kennis, door nieuw personeel aan te nemen of bestaand personeel een cursus te laten volgen. Kennis is cruciaal om een volgende stap te kunnen zetten. Een andere manier van investeren is het vergroten van de productiecapaciteit. Om een dergelijke investering te kunnen bekostigen kan de keuze voor een zakelijk krediet het overwegen waard zijn.

Zakelijk krediet aanvragen voor een volgende stap

Een zakelijk krediet aanvragen kan bij verschillende organisaties. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bedrijfsfinanciering bij Floryn. Deze organisatie biedt in de basis twee mogelijkheden aan voor ondernemers, te weten: een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Dit aanbod lijkt sterk op het aanbod van vergelijkbare partijen in Nederland. Het verschil tussen beide diensten zit in het feit, dat een zakelijk krediet doorlopend is. Je kunt naar eigen inzicht geld opnemen en aflossen. Let op, je lost maandelijks minimaal een vast bedrag af. Ideaal, wanneer je over een langere periode meerdere investeringen wilt kunnen doen. Een zakelijke lening is een eenmalige lening, welke je over een vaste periode aflost. De looptijd van zo’n lening is maximaal vijf jaar.

Investeren met een zakelijke lening voor behoud cashflow

Je zou kunnen overwegen het vermogen van je organisatie aan te spreken om een investering mogelijk te maken. Tegelijkertijd wil je de cashflow van je bedrijf niet in gevaar brengen, door het vermogen af te romen voor een investering. Zeker in de huidige tijd, waar de omzet mogelijk afhankelijk is van een afnemende vraag tijdens de pandemie. Het is afhankelijk van de branche waarbinnen je actief bent, in welke mate je hinder ondervindt van het coronavirus en de hiermee gepaard gaande maatregelen. Ook het afbouwen van de financiële steun vanuit de overheid kan een reden zijn om het eigen vermogen voorlopig niet aan te spreken. Laat je vooraf goed adviseren over een voor jou verantwoorde zakelijke lening. Je wilt voorkomen dat je de productiecapaciteit al snel weer af moet bouwen, omdat de lening anders niet tijdig afbetaald kan worden.

Zakelijke lening bij een beginnende onderneming

Voor een startende onderneming is het vaak helemaal geen optie om het eigen vermogen aan te spreken. Je hebt de zakelijke lening nodig om een eerste stap te kunnen zetten. Gebruik de lening voor een investering in productiecapaciteit, zodat je op korte termijn kunt starten met het aanbieden van producten en het opbouwen van vermogen. Het voordeel van het online aanvragen van een zakelijke lening is het feit, dat deze online partijen vaak veel sneller zijn dan een fysieke bank. Daarbij heb je een vast contactpersoon waar je op terug kunt vallen bij vragen over de lening of het zakelijke krediet. Het voorkomt dat je in een lange wachtrij voor de (telefonische) klantenservice belandt.

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking met Floryn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten