Investeren in de toekomst

Solid Systems is van mening dat het enorm belangrijk is om te investeren in de toekomstige medewerkers. Dit doen zij dan ook met plezier en proberen voldoende bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten en het onderwijs.

Als erkend leerbedrijf werkt Solid Systems samen met scholen voor praktijkgerichte BBL-trajecten, zoals de technische school ’t Gilde in Gorinchem. De scholier gaat één dag in de week naar school en werkt de overige vier dagen bij Solid Systems. Op deze manier kan de scholier de geleerde theorie direct in de praktijk toepassen. Daarnaast biedt Solid Systems ook stagemogelijkheden aan voor theoretische MBO- en HBO studenten binnen diverse vakgebieden. Deze studenten zijn welkom voor zowel afstudeerprojecten als voor meewerkstages. “Zij leren niet alleen van ons, maar wij leren ook veel van jong talent.” stelt de HR-adviseur Alicia Kohlenberg, die zelf na haar stage bij Solid Systems in dienst is gekomen. Bij Solid Systems streven ze naar een langdurige arbeidsrelatie om zo te investeren in de toekomst, zowel voor de scholier als voor hun.

Helaas merkt ook Solid Systems dat zij niet meer om de gedaalde interesse in de techniek heen kunnen. “Dit is erg jammer, want juist zij zijn onze bouwstenen.” aldus Alicia. Om deze reden werkt Solid Systems samen met diverse middelbare scholen om de leerlingen al jong kennis te laten maken met de techniek en het bedrijf. Zo leent Solid Systems bijvoorbeeld oefenborden uit aan deze scholen, zodat de leerlingen een fysiek beeld hebben van wat beveiligings- en elektrotechnische installaties inhouden. Solid Systems probeert ook op open dagen aanwezig te zijn om scholieren te enthousiasmeren en ze de mogelijkheid te geven meteen vragen te stellen. Op deze manier hoopt Solid Systems hun steentje te kunnen bijdragen aan de jongeren van de toekomst.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten