Investeer in SEO: dit zijn de SEO-trends van 2023

Ondernemen in Nederland? Je bent zeker niet de enige. Het aantal bedrijven in Nederland zit al een hele tijd in de lift. Daarom is het hard nodig om te investeren in de zichtbaarheid van je onderneming, zodat je die concurrentie voor bent.

Hoe kan dat beter dan met behulp van SEO? SEO, oftewel Search Engine Optimization, is dé manier om met je bedrijf te shinen in Google. Met behulp van handige trucjes en stappen zorg jij ervoor dat je website hoog scoort in de zoekmachine. Hoe je dat doet? In dit artikel vertellen we je meer over dé SEO-trends van 2023.

Content blijft king; ook in het nieuwe jaar

De laatste jaren is Google alsmaar slimmer geworden. Waar we eerder ervoor kozen om teksten vooral op SEO-gebied te laten scoren, kom je nu niet meer weg met teksten zonder kwalitatieve inhoud. Dat betekent dat je ook in 2023 moet investeren in écht kwalitatieve content. Dat zijn bijvoorbeeld teksten vol informatie die een toevoeging zijn op wat er zoal al online staat. 

Let er hierbij op dat je een platform bent waar alle nodige informatie rondom dat onderwerp te vinden is, zodat mensen niet óók nog naar een andere website hoeven. Op basis daarvan gaat je platform waarschijnlijk beter scoren. Loop alle pagina’s even na, want wanneer er te veel pagina’s zijn met slechte content dan kan het zijn dat de hele website daarop afgerekend wordt.

Linkbuilding uitbesteden voor betere positie

Het is niet alleen de content waar je goed naar moet kijken. Ook linkbuilding blijft erg belangrijk binnen je SEO-strategie. Hierbij geldt: des te meer backlinks met een hoge relevantie je hebt, des te hoger je kans op een hoger plekje in Google. 

Het is aan te raden om te gaan voor linkbuilding uitbesteden, omdat hier aardig wat tijd in kan gaan zitten. Een expert weet daarbij ook nog eens meer van de markt af en weet welke websites wel of geen goede autoriteit hebben voor linkbuilding. Wil je zelf ook deels aan de slag gaan met linkbuilding? Zorg er dan voor dat je vaak wordt aangeraden door andere websites met een hoge autoriteit bijvoorbeeld door een blog met link aan te bieden.

Google product review is van groot belang vanaf 2023

Grote kans dat je al wel bekend bent met Google review. Sinds augustus 2022 heeft Google een nieuwe variant uitgerold: Google product review. Hierbij kunnen reviews gepromoot worden die verder gaan dan de standaard informatie en content die te vinden is op het wereldwijde web. Aan de hand van recensies, bijvoorbeeld over je producten en diensten, ziet Google hoe relevant je website is.

Wat goed is om te weten, is dat uitgebreide reviews vol nuttige informatie vaker zullen worden beloond dan recensies waar bijna niets in vermeld staat. Vraag je klanten en/of opdrachtgevers of -nemers dus om een recensie achter te laten wanneer ze tevreden zijn over de samenwerking of het product dat je geleverd hebt om uiteindelijk zo een hoger plekje in Google te krijgen. 

Investeer in de mobielvriendelijkheid van je website

Net als de jaren hiervoor is de gebruikerservaring van de bezoekers van je website via de mobiel ontzettend belangrijk. Een groot deel van de Nederlanders gebruikt namelijk zijn of haar smartphone of tablet om zoekopdrachten uit te voeren. Wanneer jij beschikt over een website die volledig mobielvriendelijk is, zal je website beter scoren in de zoekmachine. Mensen blijven namelijk langer op een goedwerkend platform wat zorgt voor positieve feedback aan Google.

Heb je nog geen idee of je website volledig mobielvriendelijk is? Er zijn verschillende gratis tools waarmee je dit kunt testen. Een paar onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat je website op SEO-gebied niet mobielvriendelijk is, is een trage laadtijd van de pagina’s, een te grote dichtheid van advertenties en een slechte websitestructuur. Investeer hier dus zeker in om óók in 2023 goed te kunnen knallen met de SEO van je website.

Kortom: kwaliteit staat boven alles

Het maakt niet uit of je in het onderwijs werkt of wanneer je een ondernemer bent in de bouw; wanneer je je online zichtbaarheid wil verhogen, is het aan te raden om te investeren in SEO. Kort samengevat is kwaliteit in 2023 het belangrijkste onderdeel van SEO. Je komt er tegenwoordig niet meer mee weg om Google voor de gek te houden met lange teksten die totaal niet samenhangen en toevallig over een paar goede keywords beschikken. 

Er is echt meer voor nodig om hoog te scoren in de zoekmachines. Ga daarom actief aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit van je content, de url structuur van je website, laadsnelheid en meer. Onthoud dat alles te maken moet hebben met kwaliteit wanneer je met SEO aan de slag gaat. Om écht te scoren, is het natuurlijk aan te raden om je SEO aan een expert over te laten en om te gaan voor linkbuilding uitbesteden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten