Investeer in jouw team en behaal meer resultaat

Als ondernemer streef je hoogstwaarschijnlijk altijd naar betere resultaten. Belangrijk is om ook in je personeel te blijven investeren. Belangrijk is dat personeel goed op elkaar is afgestemd en dat ieder personeelslid zijn tijd nuttig weet te besteden. Wanneer je team als een geoliede machine te werk gaat, dan zullen de prestaties altijd beter zijn. Er zijn verschillende manieren om betere resultaten te behalen met je team.

Niet de werkdruk opvoeren, maar teambuilding en cursussen

Het is af te raden om de werkdruk op te blijven voeren. Dit kan tot een negatieve sfeer leiden en dat leidt juist vaak tot mindere prestaties. Wat dan wel werkt? Het is beter om bijvoorbeeld de band tussen teamleden te versterken. Zo is een teambuilding uitje zo nu en dan sterk aan te raden. Natuurlijk hoeven collega’s geen beste vrienden te zijn, maar het draagt zeker een steentje bij als teamleden onderling goed met elkaar kunnen opschieten. Teambuilding kan de sfeer op de werkvloer verbeteren, wat de prestaties dus ook weer ten goede komt.

Tijd beter leren spenderen door middel van een cursus

Nog een manier om ervoor te zorgen dat je team beter presteert, is door personeelsleden een cursus time management te laten volgen. Wanneer de werktijd beter ingedeeld wordt, leidt dit ook tot betere prestaties. Vaak is er nog ruimte voor verbetering wat dit betreft. Zeker wanneer de werkdruk hoog is, weten veel mensen hun tijd niet goed te verdelen. Met een time management cursus leren personeelsleden om efficiënter te werken. Er zal bovendien minder sprake zijn van stress.

Geef personeel eventueel de mogelijkheid om door te leren

Heeft jouw personeel ambitie om door te blijven leren? Dan is het geen slecht idee om dit aan te moedigen. Wanneer teamleden een relevante opleiding volgen, kan deze kennis op de werkvloer weer van pas komen. Eventueel kun je een personeelslid ook een betere functie aanbieden zodra de opleiding is afgerond. Het voordeel daarvan is dat een personeelslid al volledig is ingewerkt en bekend is met het team. Zou je nieuw personeel inhuren om een hogere functie te bekleden, dan zul je het nieuwe personeelslid eerst moeten inwerken. Bovendien ben je vaak ook goedkoper uit wanneer je in plaats daarvan je huidige personeel opleidt.

De meeste mensen vinden het belangrijk dat ze de mogelijkheid krijgen om door te blijven leren. Geef je personeel daarom ook de kans om door te leren en cursussen te volgen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten