‘Invest International officieel in bedrijf’

‘Invest International is per oktober officieel van start. Dit betekent dat internationaal opererende Nederlandse bedrijven vanaf vandaag gebruik kunnen maken van deze nieuwe publieke bank, speciaal opgericht om projecten in buitenland te ontwikkelen en te financieren.

‘Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om als Nederland internationaal concurrerend te blijven. Dit is belangrijk voor onze economie maar ook voor het bijdragen aan oplossingen voor wereldwijde vraagstukken’, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Financiering internationale projecten

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘De start van Invest International is ontzettend goed nieuws voor Nederlandse ondernemers. Nederland was tot voor kort één van de weinig landen zonder een dergelijke instelling voor exportfinanciering en hierdoor liepen we in ons land aanzienlijke kansen mis. Ook in de voor Nederland zo belangrijke sectoren als bijvoorbeeld water en voeding. Met de komst van Invest International ontvangen Nederlandse bedrijven – van mkb tot groot bedrijf – betere toegang tot adequate financiering voor internationale projecten.’

Zakelijke kansen realiseren SDG’s

Joost Oorthuizen, CEO Invest International: ‘De Sustainable Development Goals (SDG’s) bieden het internationaal opererende (Nederlandse) bedrijfsleven enorme zakelijke kansen. Als Invest International willen we investeren in de koplopers die met innovatieve oplossingen de SDG’s willen helpen realiseren. Doordat we werken voor overheden en bedrijven kunnen we als ‘team Invest International’ echt het verschil maken.’

Over Invest International

Invest International is een joint venture van de Nederlandse Staat en ontwikkelingsbank FMO. Naast financiering uit het eigen aandelenkapitaal biedt het ook financiering aan vanuit publieke programma’s. Deze richten zich op het internationaal financieren van Nederlandse start-ups en mkb-bedrijven, maar ook op infrastructuurprojecten van overheden waarbij het Nederlandse bedrijfsleven een rol kan spelen.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van Invest International voor uw onderneming? Kijk dan op www.investinternational.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten