Internet vergelijken bespaart je mogelijk zo’n €200 per jaar!

Internet behoort tegenwoordig tot onze basisbehoeften. Een noodzakelijk iets, maar wel iets dat je jaarlijks flink wat geld kan kosten. En daar wil je natuurlijk graag op besparen als het even kan.

Zeker als we je vertellen hoe gemakkelijk dat haalbaar is, namelijk middels internet vergelijken en overstappen van internet provider.

Steeds weer aantrekkelijke welkomstaanbiedingen

De kosten voor internet worden over het algemeen simpelweg van je rekening afgeschreven. Je hebt er geen omkijken meer naar. Handig, maar wat wel zonde is, is dat je als trouwe klant zelden beloond wordt. Als je geld wilt besparen dan kun je beter regelmatig van internet provider overstappen.

Hoe dat kan? Providers strooien steeds weer met aantrekkelijke welkomstaanbiedingen voor nieuwe klanten. Bedragen van €10 tot €20 per maand korting zijn daarbij geen uitzondering. Vaak is deze korting een (half) jaar lang geldig, waarna je overgaat op het reguliere tarief.

Na afloop van je abonnementsperiode loont het om weer te kijken naar een nieuwe aanbieding. Zo pak je weer opnieuw een aantrekkelijke korting!

Snel vergelijken en overstappen

Lijkt dat overstappen je maar te veel gedoe? Het tegendeel is gelukkig waar! De beste manier om snel een voordelig zakelijk internet abonnement af te sluiten is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite.

Een goed voorbeeld is Providercheck.nl. Door je postcode in te voeren krijg je binnen een klein minuutje een overzicht van alle aanbiedingen op jouw (zakelijk) adres. Daar zie je ook meteen wat je per maand kunt besparen en geloof ons, die acties kunnen je positief verrassen.

Wil je vervolgens overstappen? Ook dat werkt eenvoudig. Geen gedoe met het opzeggen van je huidige provider, want dat is tegenwoordig heel slim geregeld via de overstapservice. Dat wil zeggen dat je online alleen je gegevens hoeft achter te laten bij je nieuwe provider. Die regelt de rest en zo zit je geen dag zonder internet.

Extra welkomstcadeaus en voordelen

Het is niet alleen voordeel in de vorm van korting dat je mee kunt pakken als je overstapt. Providers geven daarnaast namelijk regelmatig leuke cadeaus weg. Hierbij kun je denken aan gratis wifi-boosters of een tv-pakket. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten, want zo spaar je bijvoorbeeld ook nog eens uit op een abonnement van een streamingsdienst.

Daarnaast kun je hiermee ook nog eens besparen op energie of een telefoonabonnement. Een voorbeeld is Budget Alles-in-1, waar je extra korting pakt op stroom, gas, bellen en mobiele data. Ook KPN en Ziggo (Vodafone) hebben zulke acties voor je klaarstaan.

Bij het kiezen van het aantrekkelijkste internet abonnement voor jou, is dit dus ook iets om rekening mee te houden. Doe je dit via de vergelijkingssite Providercheck.nl, dan krijg je meteen een overzicht te zien van deze voordelen. Wat ons betreft een aanrader!

Sneller internet aan dezelfde prijs

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet meer tevreden bent over de snelheid van je huidige internet abonnement. Doordat we steeds meer verbonden apparaten tegelijkertijd gebruiken kan internet namelijk trager worden. Door te vergelijken zie je ook meteen welke snelheid haalbaar is op jouw adres.

Wie weet is er ondertussen een glasvezelaansluiting aangelegd bij jou in de buurt. Glasvezel is over het algemeen wat prijziger, maar door een welkomstaanbieding te pakken kan het zomaar zijn dat je sneller internet krijgt aan de prijs die je momenteel voor een kleiner pakket betaalt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten