Intensievere begeleiding helpt statushouders bij in- en doorstromen naar baan in technieksector

José van Geresteijn, Rhode Glasbergen en Nora Sein, studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, presenteerden op dinsdag 12 april 2022 in het Schaffelaartheater in Barneveld het meest effectieve idee om statushouders beter door te laten stromen naar de techniek sector. Investeer niet alleen in de statushouder maar begeleidt werkgever en collega’s beter om cultuurverschillen en taalbarrière te overbruggen en de aansluiting beter en sneller te laten verlopen. Breidt het werkveld van jobcoaches verder uit of investeer in een aanvullend orgaan.

De jury heeft dit studententeam gekozen als winnaar omdat deze extra zorg snel geïmplementeerd kan worden en positief bijdraagt aan acceptatie en betere in- en doorstroming van statushouders.

Pressurecooker

Op dinsdag 12 april zijn 50 derdejaars HRM studenten van de Christelijke Hogeschool Ede aan de slag gegaan met de opdracht: hoe kunnen statushouders in de Regio Foodvalley beter doorstromen naar de techniek sector? De studententeams moesten voor deze opgave met een uitgewerkt idee te komen.

Aan het einde van de middag presenteerde de studententeams de creatieve ideeën en oplossingen aan een jury bestaande uit een statushouder, ondernemers uit de installatietechniek, machinebouw en werving- en selectie, een vertegenwoordiger van BTO en een vertegenwoordiger uit de Regio Foodvalley. De jury beoordeelde de ideeën en oplossingen op onder andere haalbaarheid, vernieuwing en de link met de doelgroep.

Lees het complete artikel op de website van Regio Foodvalley.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten