Inc. Re-integratie opent de weg naar nieuwe kansen

GORINCHEM – Inc. Re-integratie, uit Gorinchem, bestaat nu drie jaar maar weet zich al volop te bewijzen in het begeleiden van medewerkers bij hun re-integratie of duurzame inzetbaarheid. Dat kan zijn op het gebied van loopbaan oriëntatie, begeleiding op de werkvloer, maar ook in het vinden van ander werk bij een nieuwe werkgever (outplacement of 2e spoor re-integratie). Met adviseurs Kayleigh van Pelt-van Noordennen en Corline de Fockert aan het roer, heeft het bureau sinds 2021 al veel succesverhalen op zijn naam staan.

Het voornaamste doel van Inc. Re-integratie is helder: cliënten handvatten aanreiken bij het invullen van een duurzame nieuwe uitdaging. Ongeacht het functieniveau, geloven de dames dat elke individuele werknemer de mogelijkheid moet krijgen om zijn of haar capaciteiten te benutten en een zinvolle bijdrage kan leveren aan de arbeidsmarkt. “Door middel van outplacement, loopbaanbegeleiding en 2e spoor trajecten helpen wij medewerkers bij het ontdekken van  nieuwe kansen”, zo verduidelijkt Corline.  “En daarmee helpen we hen om hun loopbaan een positieve wending te geven.”

Succesvolle transfers

Bij Inc. Reintegratie zijn er al tientallen succesvolle transfers tot stand gebracht. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van een zorgmedewerker die, door fysiek zwaar werk, genoodzaakt was haar huidige functie op te geven. Dankzij de inzet van Inc. Re-integratie vond deze medewerker passend werk bij een nieuwe werkgever, zélfs binnen de zorgsector. “Bijzonder is dat er speciaal voor haar een nieuwe functie werd gecreëerd die perfect aansloot bij haar capaciteiten en interesses”, zegt Kayleigh. Het resultaat? “Zowel de werkzoekende, de ‘oude’ werkgever, als de nieuwe werkgever zijn zeer tevreden met de match”, zegt Kayleigh. “Hetgeen bewijst dat Inc. Re-integratie niet alleen mensen aan een baan helpt, maar ook een echt geschikte werkplek weet te vinden.”

De dames kijken ook met tevredenheid terug op trajecten waarbij werknemers, mede dankzij hun persoonlijke begeleiding, in een compleet nieuwe sector hun carrière konden voortzetten; “iets wat deze medewerkers bij de start van het traject zelf nooit voor mogelijk hadden gehouden”

Maatschappelijke waarde

Ook waar een betaalde baan niet altijd mogelijk is, kijkt Inc. Re-integratie naar alternatieve opties, zoals vrijwilligerswerk met maatschappelijke waarde. Hierdoor kunnen medewerkers hun talenten en vaardigheden blijven inzetten en betrokken blijven bij de samenleving.

Maatwerk

Het succes van Inc. Re-integratie wordt niet alleen beoordeeld op het aantal geplaatste medewerkers, maar vooral op de blijvende impact die door de persoonlijke begeleiding en met oog voor de individuele behoeften en mogelijkheden wordt gecreëerd. Ook niet onbelangrijk: de werkgevers van deze medewerkers kunnen er uiteraard op vertrouwen dat de trajecten passen binnen de kaders van de wetgeving, zoals bijvoorbeeld de Wet verbetering poortwachter.

Inspireren

Inc. Re-integratie staat voor begeleiding naar nieuwe kansen, waarbij niemand buiten boord valt. Met de inzet van Kayleigh en Corline blijft Inc. Re-integratie mensen inspireren om hun arbeidsmogelijkheden optimaal te benutten. Mocht u als werkgever óf als werknemer geïnteresseerd zijn in wat inc. Reintegratie voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten