In Geldrop KUHN jij het maken

Eén van de allergrootste productielocaties voor landbouwmachines ter wereld staat in Geldrop! Daar worden balenpersen, balenwikkelaars en trommelmaaiers in eigen fabriek vervaardigd. Dat gebeurt bij een bedrijf met een rijke historie, een ijzersterke toekomst én met een toegewijd en omvangrijk team aan medewerkers. Kortom: een bedrijf waar je wilt werken of zaken mee wil doen. Maak kennis met agri-topwerkgever KUHN-Geldrop: “Wij willen het werk van de boeren makkelijker en efficiënter maken. Zij zorgen immers voor onze voedselproductie.”

De historie van KUHN-Geldrop gaat terug tot de jaren 30 van de vorige eeuw. Toen ging Piet Zweegers, nog altijd een begrip in de regio, van start met de productie van landbouwwerktuigen. In de PZ-periode werden ook al trommelmaaiers gemaakt. Deze maken anno 2023 nog altijd onderdeel uit van de productie van KUHN-Geldrop. Het draagt die naam sinds 2009 en is onderdeel van de grote wereldspeler in de landbouwmechanisatie KUHN Groep. Waar veel toeleveranciers in de regio met name componenten maken, onderscheidt KUHN-Geldrop zich doordat machines van A tot Z  in eigen huis gefabriceerd worden. De ontwikkeling gebeurt inhouse, men heeft de beschikking over een eigen R&D-afdeling en ook voor de metaalbewerking en de assemblage hoeft KUHN-Geldrop de deur niet uit.

Landbouwmachine

Werken bij KUHN

De landbouwmachines die in Geldrop worden geproduceerd passen perfect in het al brede portfolio van KUHN. Een betrokken team van zo’n 500 medewerkers heeft de handen vol aan het specialistische werk. Behoud van kennis staat net zo hoog in het vaandel als innovatie bij het hechte team. Het verloop dat er is, is voornamelijk door pensionering. Net als andere bedrijven in de regio loopt het bedrijf aan tegen krapte op de arbeidsmarkt, met name voor de technische functies. Daarom opent KUHN-Geldrop regelmatig de deuren voor banenmarkten en werd recent een employer branding campagne gelanceerd met bijbehorende website: www.hierkuhnjijhetmaken.nl. Ook wordt de naamsbekendheid in de regio verder uitgedragen door sponsoring van aansprekende evenementen. Nieuwe collega’s kijken in eerste instantie de ogen uit bij het technische vernuft en de complexe machines, maar dragen daar al snel hun steentje aan bij.

werken bij KUHNKUHN machine

Trots

Bij KUHN-Geldrop proef je de collectieve trots op alles wat er gemaakt wordt. Met het aanbod innovatieve machines worden agrarische ondernemers – boeren en loonwerkers – optimaal ondersteund en ontzorgd in hun werkzaamheden. Geldrop en omgeving mogen die trots ook delen. Vanuit de Nuenenseweg gaan de machines van KUHN-Geldrop immers een groot deel van de wereld over. En die wereld kan nu eenmaal niet zónder landbouw.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten