In deze 7 bedrijfssectoren kunnen otoplastieken handig zijn

Otoplastieken vormen een innovatieve oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar praktische en veilige manieren om het gehoor van hun werknemers te beschermen. Een otoplastiek is een op maat gemaakt gehoorbeschermingsapparaat dat in het oor wordt gedragen om schadelijk geluid te blokkeren. Er zijn verschillende soorten; bijvoorbeeld voor communicatie, muziek, schietsport, vliegen of voor bestuurders van motoren. Elke soort heeft weer andere eigenschappen.  Op deze manier kunnen bedrijven profiteren van hun eigenschappen en daarmee de productiviteit verbeteren.

Bouw en constructie

In de eerste plaats zijn otoplastieken erg handig voor bedrijven in de bouw- en constructiesector. Ze kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen, waardoor werknemers minder last hebben van lawaai en geluid dat wordt geproduceerd tijdens het werk. Denk dan bijvoorbeeld aan boren in beton, sloopwerk, of het gebruik van zaagmachines. Ook kunnen otoplastieken de productiviteit verbeteren; door het geluid van machines, voertuigen en gereedschappen te dempen kunnen de werknemers beter focussen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. In deze sector heeft vrijwel iedereen dus otoplastieken nodig om zowel de veiligheid als de productiviteit te verbeteren.

Industrie

Een andere sector waar otoplastieken goed van pas kunnen komen is de industrie. In veel industriële omgevingen produceren machines en voertuigen ook geluid dat bij langdurige blootstelling schadelijk kan zijn voor het gehoor. Otoplastieken kunnen helpen om dit geluid te dempen en te verminderen, waardoor het effect op de werknemers wordt verminderd. Wanneer je dus oog hebt voor de veiligheid van je werknemers en tegelijkertijd hun productiviteit wil verbeteren, dan is het gebruik van otoplastieken in de industrie een logische keuze.

Luchthavens

De derde sector waar otoplastieken nuttig kunnen zijn, is de luchthavensector. Omdat vliegtuigen veel lawaai produceren, kan het dragen van otoplastieken helpen om de schadelijke effecten hiervan te verminderen. Bovendien kunnen otoplastieken de communicatie tussen de werknemers verbeteren door het geluidsniveau te verlagen en omgevingsgeluid te dempen, waardoor ze elkaar beter kunnen verstaan. Ook voor passagiers kan het dragen van otoplastieken nuttig zijn om gehoorbeschadiging door druk te voorkomen of wanneer je tijdens de vlucht een dutje wilt doen. 

Landbouw

Ook in de landbouwsector kunnen otoplastieken erg nuttig zijn. Er worden veel gereedschappen en machines gebruikt in deze sector, die vaak een hoog geluidsniveau hebben. Dit kan onmogelijk goed voor je oren zijn. Ook hier kunnen otoplastieken helpen om dit geluid tot een minimum te houden, waardoor werknemers geen last meer hiervan hebben. Bovendien kan men kiezen voor communicatie otoplastieken, zodat men tijdens lawaaierige omstandigheden of te grote afstand toch kan communiceren. Je hoeft dus niet meer te schreeuwen.

Entertainment industrie

De vijfde sector waar otoplastieken van pas kunnen komen, is de entertainmentindustrie. Omdat in veel muziek concerten en festivals erg luid geluid wordt geproduceerd, kunnen otoplastieken helpen om de schadelijke effecten hiervan te verminderen. Ook kunnen otoplastieken handig zijn in andere geluids omgevingen, zoals bij het maken van films of het opnemen van audio. Zowel voor artiesten als voor toeschouwers bieden ze zowel een goede bescherming tegen schadelijk geluid, als een optie om te communiceren.

Medische sector

In de medische sector kunnen otoplastieken ook van pas komen voor zowel artsen als patiënten. Voor medisch personeel kunnen otoplastieken nuttig zijn om te voorkomen dat ze langdurige gehoorverlies oplopen door het gebruik van krachtige medische apparatuur. Patiënten kunnen ook hun eigen otoplastieken dragen om gehoorbeschadiging te voorkomen als ze bijvoorbeeld in een MRI-scanner liggen. Overleg vanzelfsprekend altijd met een arts alvorens otoplastieken te gebruiken.

Militaire sector

Tot slot zijn otoplastieken een must voor iedereen in de militaire sector. Wanneer het gaat om oorlogsomstandigheden, is het van cruciaal belang dat iedereen beschermd wordt tegen schadelijk geluid. Maar ook tijdens trainingen en oefeningen is bescherming van het gehoor van essentieel belang. Otoplastieken kunnen helpen om het gehoor van soldaten en andere militairen te beschermen, zodat ze de situatie kunnen overzien en hun werk goed kunnen doen. Zonder de juiste bescherming zouden ze mogelijk permanent gehoorverlies oplopen.

Al met al kunnen otoplastieken een waardevolle toevoeging zijn aan de veiligheid en productiviteit van bedrijven in veel verschillende sectoren. Of het nu gaat om het produceren van producten, reizen met een vliegtuig of oorlogvoering, otoplastieken
zorgen ervoor dat men minder last heeft van schadelijk geluid. Zorg ervoor dat je er voldoende van in huis hebt voor het geval je dagelijks aan het werk bent in een van deze sectoren. Als ondernemer is het beschermen van je werknemers uiteraard van belang. Een bijkomend voordeel is dat hiermee mogelijke juridische problemen voorkomen worden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten