In 5 stappen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten

Word je als zzp’er aansprakelijk gesteld voor schade die je aan objecten of personen hebt aangericht? Dan kan het verhelpen van deze schade behoorlijk veel geld kosten. Wanneer je geen aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) hebt afgesloten, moet je dit uit eigen zak betalen. Reden genoeg om je hiervoor te verzekeren. In deze tekst leggen wij je in 5 stappen uit hoe je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluit.

Stap 1: Verzekeraar vinden

Wie een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af wil sluiten, moet allereerst een verzekeraar vinden. Dit is niet bijzonder lastig, want tegenwoordig kun je bij veel verzekeraars een AVB afsluiten. Omdat zo’n verzekering niet overal even duur is, is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze manier voorkom je namelijk dat je onnodig veel premie betaalt voor jouw verzekering. Staar je niet blind op de premie, maar kijk vooral wat er wel en niet binnen de dekking valt. Zodoende voorkom je dat je straks mogelijk toch zelf opdraait voor (een deel van) de schade.

Stap 2: Bedrijfsactiviteit doorgeven

Heb je de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gevonden? Wacht dan niet langer met het indienen van een aanvraag. Bij de meeste verzekeraars moet je eerst jouw bedrijfsactiviteiten en de subbranche waarbinnen je actief bent doorgeven. Dit heeft namelijk invloed op de premie, want de risico’s zijn in de ene branche groter dan in de andere.

Stap 3: Dekking kiezen

Als je stap 2 doorlopen hebt, wordt het tijd om de dekking te kiezen. Vaak wordt gedacht dat alle bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen hetzelfde zijn, maar dat is een misvatting. Je bepaalt namelijk zelf hoe de dekking van jouw verzekering eruit komt te zien. De standaarddekking is vaak voor iedereen hetzelfde, maar je kunt jouw AVB uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Zo kun jij je bijvoorbeeld ook verzekeren voor rechtsbijstand en ongevallen. Daarnaast is het mogelijk om eigendommen mee te verzekeren op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je de gewenste dekking(en) geselecteerd hebt, zie je direct hoeveel premie je per maand betaalt voor jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Stap 4: Gegevens invullen

Weet je hoe jij je wilt verzekeren? Dan ben je er bijna. Na het selecteren van de gewenste dekking wil een verzekeraar bepaalde gegevens van jouw bedrijf weten. Je moet onder meer jouw bedrijfsnaam, de gekozen rechtsvorm en de adresgegevens invullen. Het blijft niet beperkt tot bedrijfsgegevens, want een verzekeraar vraagt je ook naar een aantal persoonsgegevens. Tot slot vul je de datum in waarop de verzekering in moet gaan en geef je de rekening door waar het geld van afgeschreven dient te worden.

Stap 5: Aanvraag controleren en versturen

Wanneer je de bovenstaande 4 stappen doorlopen hebt, is het moment aangebroken om definitief een AVB verzekering aan te vragen. Verstuur jouw aanvraag niet direct nadat je de stappen doorlopen hebt, maar controleer eerst nog even of alles goed is ingevuld.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten