ihomer ontwikkelt software voor douaneafhandeling

De Brexit zal niemand ontgaan zijn; Groot-Brittannië heeft de Europese Gemeenschap dit jaar verlaten. Als gevolg hiervan moeten voor alle goederen die van of naar Groot-Brittannië vervoerd worden, douane formaliteiten voldaan worden. Voor veel bedrijven heeft dat een grote impact. Bij ihomer weten ze daar alles van.

Douaneafhandeling is een van de kennisgebieden van het softwarebedrijf ihomer. Zelf doet ihomer geen douane afhandeling, ze leveren maatwerk software aan bedrijven in de douane en logistieke branche. Dagelijks gaan er duizenden aangiften door de douane systemen van ihomer. Voor de Brexit was er dus werk aan de winkel!

“Het was inderdaad een behoorlijke kluif.”, zegt Bas Danen, douane expert en software ontwikkelaar, “Natuurlijk waren we op tijd klaar. Helaas merkten we dat de Engelse en Nederlandse douane moeite hadden om de stroom aangiften te kunnen verwerken. Gelukkig hebben we onze klanten daar goed bij kunnen helpen!”

De Brexit levert niet alleen uitdagingen, ook nieuwe kansen. In opdracht van een Bredaase douane dienstverlener heeft ihomer een self-service portal ontwikkeld, waarin bedrijven zelf hun douane aangifte kunnen doen.

“Douane aangiften zijn vaak ingewikkeld. Met dit portaal hebben we dit weten te versimpelen zodat iedere ondernemer het zelf kan doen.”, zegt Vincent Verschuren, de lead developer op dit project. “We hebben het indienen van aangiftes, het aanvragen van keuringen en documenten van oorsprong gecombineerd in een overzichtelijke self-service portal, dat is uniek in deze branche.”

De portal wordt inmiddels volop gebruikt naar volle tevredenheid van gebruikers en de opdrachtgever.

Sourceihomer
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten