Ieder bedrijf heeft baat bij LED verlichting

Je bespaart flink op de energierekening, je stimuleert de juiste bedrijfsverlichting en dat gaat gepaard met meer productiviteit onder de werknemers. Je bent met LED verlichting duurzamer bezig en je bespaart een hoop op het budget van verlichting.

Dat kun je als bedrijf weer uitgeven aan andere investeringen. Ieder bedrijf profiteert van LED verlichting.

Bedrijfsverlichting

Wat is bedrijfsverlichting nu eigenlijk precies? Bedrijfsverlichting is betekent de verlichting van het gehele bedrijf. Wanneer je de duurzame kant op wilt dan maak je de keuze voor LED voor bedrijven.

Wanneer je een conventionele lamp gebruikt dan gaat meer dan 90% van de energie verloren aan de warmte van de lamp in plaats van het daadwerkelijk verrichten van de ruimte. Bij een LED lamp gebeurt dit niet. Bij LED lampen liggen de verhoudingen juist ongeveer andersom. Daarom is het gunstig om te kiezen voor LED verlichting als bedrijf, het is een duurzame beslissing en het is een stuk beter voor het budget.

Waarom gaan voor de overstap op LED verlichting?

Overstappen op LED verlichting kent eindeloos veel voordelen. Een groot voordeel is dat je nooit in het donker komt te zitten. De meeste nieuwe LED lampen voor bedrijven gaan op zijn minst 100.000 uur mee. Dit is een aanzienlijk groter aantal branduren dan bij traditionele verlichting. Je draagt tevens bij aan een duurzamer milieu. Naast deze bijdrage aan het milieu kunnen de besparingen al gauw oplopen tot 90%.

Voor ieder kantoor is het verplicht minimaal een energielabel C te hebben vanaf 1 januari 2023. Wanneer een bedrijf met haar gebouw niet aan deze eisen kan voldoen dan mag het gebouw niet meer worden gebruikt. Door over te stappen op LED verlichting zet je direct een hele grote stap in de juiste richting.

Daarnaast is LED verlichting veiliger dan conventionele verlichting. LED verlichting bevat namelijk 0 schadelijk stoffen en daarmee kun je de veiligheid van de werknemers weer voor een groot stuk verbeteren.

Hoe werkt LED voor bedrijven?

LED verlichting heeft aanzienlijke invloeden op de prestaties van de werknemers binnen het bedrijf. Een betere vorm van verlichting zorgt er namelijk voor dat je je beter kunt concentreren dat langer zal aanhouden zonder dat werknemers vermoeid raken. Deze voordelen kunnen duidelijk worden herkend met de kwaliteit en de toepassing van LED. Door de juiste hoeveelheden licht te gebruiken zorg je voor ondersteuning van de juiste prestaties van de medewerkers. Zo zorg je voor meer concentratie en veiligheid bij de medewerkers terwijl jouw bedrijf moderniseert en een hoop bespaart. Win-win!

Hoe verloopt de overstap?

Het is uiteraard zo dat LED verlichting, zeker een geheel nieuw lichtplan, een grote investering is. Dit betekent dat je niet direct al het geld zult terugverdienen. Echter, de grote voordelen van LED verlichting ga je al binnen een tijdsbestek van een jaar zien. LED verlichting lijkt in het begin aardig wat te kosten, maar uiteindelijk is dat het dubbel en dwars waard. LED verlichting heeft niet enkel een langere levensduur en bespaart op den duur 90% vergeleken met het oude budget voor verlichting, LED heeft ook nog eens eindeloze bijkomende voordelen. Je bedrijf kan er dus alleen maar beter van worden. Some twijfel je wel eens over een investering voor je bedrijf. Is het wel de juiste keuze? In dit geval kunnen we die vraag beantwoorden met een volmondig: JA!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten