Horeca & Hospitality Academie Breda biedt mogelijkheden voor ondernemers en werkzoekenden

Breda, 28 maart 2022 – Maandag 28 maart werd officieel het startschot gegeven voor de Horeca & Hospitality Academie Breda. Decor van de opleidingen is de mbo hotelschool van Curio aan de Markendaalseweg in Breda. Concreet betekent het startschot dat de betrokken partijen zich in gaan spannen om personeel van ondernemers om-, her- en / of bij te scholen. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de professionalisering van medewerkers in de horeca & hospitalitybranche. Tegelijk draagt het bij aan het terugdringen van het tekort aan vakbekwame medewerkers.

Doorstart is teken van de bereidwilligheid in branche

Eigenlijk is deze kick-off een soort van ‘doorstart’. Door corona was een goede landing na eerste kick off in maart 2020 de afgelopen twee jaar helaas niet optimaal mogelijk. Marijn van Dijke, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland regio Breda is daar blij om: “Veel initiatieven verdwenen als gevolg van de lock downs. De motivatie bij de initiatiefnemers zag je vaak verdwijnen. Deze samenwerking laat zien dat het ook anders kan. En het is ook hard nodig. De horeca draait op volle toeren, maar wordt nu weer beperkt door te weinig gekwalificeerd personeel. Door samen te werken met de gemeente Breda en Curio gaan we ze helpen bij de oplossing.”

Leven lang ontwikkelen

‘Een leven lang ontwikkelen’ is het credo waarvoor de partners – Koninklijke Horeca Nederland, Curio, SVH, Stichting Horeca Onderwijs, Werkgeversservicepunt Breda – “de handen ineen slaan”. Op de Curiolocatie aan de Markendaalseweg 35 in Breda vinden Overheid, Ondernemers en Onderwijs elkaar onder één dak. Toekomstig horeca personeel zal hier een gedegen opleiding volgen en horeca ondernemers kunnen hun bestaand personeel om-, her- en bijscholen.

Breed aanbod

De nieuwe academie faciliteert meerdere mbo-opleidingen: kok, keuken-assistent en bediening-assistent en cursussen/trainingen die passen bij de opleidingsvraag vanuit de horeca en hospitalitybranche. Kandidaten kunnen naast werken hier hun basisvaardigheden op die vakgebieden ontwikkelen. Er komen meerdere startmomenten in het jaar.
De ambitie van de academie is te zorgen voor nieuwe instroom en ontwikkeling van gemotiveerd en opgeleid personeel voor de horecabranche. Dit door middel van een passend opleidingstraject met coaching on the job. Door een intensieve samenwerking met werkgevers wil de academie een bijdrage leveren aan het oplossen van het personeelstekort in de hospitalitybranche door te binden, te boeien en te behouden.

Horecaondernemers en geïnteresseerden in een opleiding kunnen voor meer informatie mailen naar bedrijfsopleidingen@curio.nl.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten