Hoe zorg je ervoor dat je nooit met een tekort aan personeel zit

Zo heb je nooit een personeelstekort

Wil jij ervoor zorgen dat je nooit met een tekort aan personeel zit? Het personeelstekort in Nederland neemt toe. En dat zal ook zo blijven. Veel midden- en kleinbedrijven hebben hierdoor steeds meer openstaande vacatures. Deze ondernemers vonden het vaak moeilijk om nieuwe medewerkers te werven of zien dit zelfs als een bijna onmogelijke opgave.

Wanneer je een personeelstekort hebt, kan je bedrijf niet meer verder groeien. Echter zijn er diverse manieren om een personeelstekort tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan personeelsplanning software. Wij vertellen je in dit artikel hoe je het beste personeel kunt werven. Lees snel verder voor onze tips.

Laat zien hoe geweldig jouw bedrijf is

Het is niet voldoende om alleen in de vacaturetekst te schrijven hoe geweldig jouw bedrijf is. Het beste kun je dit ook laten zien aan potentiële werknemers. Doe dit bijvoorbeeld via social media en maak een mooie video over jouw organisatie. Je kunt ook een speciale dag organiseren waarbij potentiële werknemers de sfeer van jouw bedrijf kunnen proeven. Zo kun je ze ook meteen spreken en zijn de eerste contacten al gelegd.

Zet trainees in

Je kunt er ook voor kiezen om trainees in te schakelen. Wat trainees precies zijn? Dit zijn ook wel jonge werknemers die net zijn afgestudeerd maar verder worden opgeleid binnen het bedrijf. Dit is de ultieme manier om deze werknemers de fijne kneepjes van jouw vak te leren en hen enthousiast te maken voor het werken voor jouw organisatie.

Neem vluchtelingen in dienst

Je kunt ook vluchtelingen en asielzoekers in dienst nemen. Zo mogen vluchtelingen met een specifieke verblijfsstatus gewoon werk in Nederland verrichten. Asielzoekers mogen aan het werk onder bepaalde voorwaarden. Wist je dat er ook speciale opleidingsprogramma’s voor vluchtelingen zijn? Deze programma’s scholen vluchtelingen in een kort tijdsbestek om tot beroepen waar veel behoefte aan is in ons land. Het is zeker aan te raden om hierbij aan te haken als jouw branche ook veel behoefte aan werknemers heeft.

School huidige medewerkers om

Wat je tevens kunt doen, is je huidige medewerkers omscholen. Het kan namelijk maar zo zijn dat je het talent dat je zoekt al in huis hebt. Soms moet je dit echter even wat meer stimuleren, door bijvoorbeeld iemand om te scholen naar je gewenste functie of iemand door te laten groeien. Zo kun je vacatures die moeilijk in te vullen zijn toch invullen. Als je medewerkers stimuleert om door te groeien, zullen zij ook zien dat er op dit gebied veel mogelijkheden zijn bij jouw organisatie.

Wij wensen je veel succes met onze tips.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten