Hoe voordelig is een bedrijfswagen leasen?

Bij een bedrijf hoort een goede bedrijfswagen. Hiermee kan je je verplaatsen van A naar B, klanten op een goede manier helpen en een wagen beschikbaar hebben voor werknemers indien nodig. Als bedrijf ben je echter ook op zoek naar de meest kostenefficiënte manier om een auto voor de deur te hebben staan. Een bedrijfswagen leasen is een van de mogelijkheden om te allen tijde een voertuig beschikbaar te hebben en te voorkomen dat je de werkzaamheden niet meer uit kan voeren. Maar is dit wel voordeliger dan het kopen van een nieuwe auto? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte.

Lagere kosten dan bij kopen

Een bedrijfswagen leasen heeft lagere initiële kosten dan wanneer je een voertuig wilt kopen. Een bedrijfswagen kan bij de aanschaf immers een flinke kostenpost met zich meebrengen. Vooral als het bedrijf nog niet voldoende geld heeft gespaard, kan het een uitdaging zijn om een auto te vinden binnen het budget. Bij het leasen hoef je dit grote geldbedrag niet in één keer beschikbaar te hebben. In plaats daarvan betaal je namelijk een vast bedrag per maand om de auto volledig af te betalen. Ook ligt de som van de aanbetaling een flink stuk lager dan bij de koop. Je houdt dus meer financiële ruimte over om te investeren in het bedrijf en alles wat hierbij komt kijken.

Maandlasten zijn vooraf vastgesteld

Leasen biedt bedrijven de mogelijkheid om hun uitgaven nauwkeurig te budgetteren. Met een leaseovereenkomst betaal je namelijk een vast maandelijks bedrag gedurende de looptijd van het contract. Het beheren van jouw financiën is hierdoor veel eenvoudiger en je kan de cashflow binnen het bedrijf beter plannen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten en reparaties in de meeste gevallen in het contract opgenomen. Deze vormen dus ook geen financiële last meer. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de onverwachte uitgaven als een auto kapot gaat. Het leasebedrijf zorgt ervoor dat de uitvoering van de werkzaamheden op tijd plaatsvindt.

Geen risico bij een restwaarde

Een belangrijk voordeel van leasen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de toekomstige restwaarde van het voertuig. Auto’s kunnen na verloop van tijd in waarde verminderen, en het dragen van het risico van deze waardevermindering kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben bij het verkopen van een gekochte bedrijfswagen. Het risico ligt bij het leasen bij het leasebedrijf. Jij zal te allen tijde beschermd zijn tegen de schommelingen in de marktwaarde. Daarnaast ben je wel voorzien van technologie dat up-to-date is. Door te leasen kun je regelmatig upgraden naar nieuwere modellen met de nieuwste technologieën.  

Genieten van de fiscale voordelen

Afhankelijk van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt en de belastingwetten die lokaal gelden, zijn er ook veel fiscale voordelen verbonden aan het leasen van jouw nieuwe bedrijfswagen. De leasetermijnen en betalingen kun je bijvoorbeeld van de bedrijfskosten aftrekken. Zo heb je een lagere belastbare winst en wordt het nog interessanter om een auto te hebben. 

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten