Hoe vind je het beste pinapparaat voor je bedrijf?

Cash betalen lijkt langzaamaan te verdwijnen. Steeds minder geldautomaten zijn te vinden in de straten. Bovendien kunnen we steeds vaker betalen zonder een pincode in te voeren omdat het bedrag van 25 euro naar 50 euro is gegaan in de afgelopen jaren. Een pinapparaat kopen is voor een bedrijf daarom noodzakelijk in Nederland. Met alleen cash kun je klanten niet meer ontvangen in 2022. Maar welk apparaat past bij jouw bedrijf? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een pinapparaat voor jouw bedrijf.

Kiezen voor een vast of een mobiel pinapparaat

Bij het kiezen van je type pinapparaat kun je kiezen uit twee smaken: je kunt een vast pinapparaat kopen of een mobiel apparaat aanschaffen. De keuze voor dit type pinapparaat is afhankelijk van je situatie. In sommige gevallen is een mobiel apparaat beter maar in andere gevallen werkt een vast apparaat handiger. We zetten hieronder de situatie voor je uiteen.

Vast pinapparaat

Als je naar de supermarkt gaat, zul je nooit een mobiel pinapparaat tegenkomen, ook niet in een grote kledingzaak of andere keten. Dat komt omdat deze winkels hun pinapparaat koppelen aan de elektronische kassa. Voor een vast pinapparaat heb je nooit een aparte simkaart nodig want het werkt via kabelinternet. Hiervoor moet je wel een apparaat laten installeren in je winkel. Niet iedere winkelier ziet dat zitten. In kleinere zaakjes of moderne horecagelegenheden waar alleen met pin betaald kan worden, zie je daarom steeds vaker enkel een mobiel pinapparaat. Wanneer klanten namelijk niet in cash betalen, is een mobiel apparaat voldoende. Maar er zijn ook andere redenen om een mobiel pinapparaat aan te schaffen.

Mobiel pinapparaat

Mobiel pinnen wint aan populariteit. Zoals gezegd zien we het steeds vaker in kleinere moderne horecazaakjes, pop-upwinkels maar ook op festivals bij foodtrucks en natuurlijk voor ondernemers die zich verplaatsen en niet op een vaste plek hun klanten laten betalen. Een mobiel pinapparaat werkt doorgaans via bluetooth of wifi en wordt verbonden met de telefoon. Het systeem achter deze betaalmethode heet General Packet Radio Service (GPRS) en betekent eigenlijk dat de pinautomaat een signaal stuurt naar zowel jouw zakelijke rekening als de bank van de klant.

Alternatieve betaalmethoden

Buiten cash betalen en met kaart kun je ook klanten soms zakelijk met een Tikkie laten betalen. Tikkie is een oer-Hollandse app waarmee in 2021 zo’n 100 miljoen Tikkies zijn verstuurd ter waarde van ruim 4 miljard euro. In principe kun je een Tikkie gewoon zakelijk versturen en koppelen aan je zakelijke rekening. Op die manier zouden klanten ook ter plaatse een Tikkie kunnen betalen voor de dienst of product die je net gegeven hebt. Het lastige is wel dat de bank deze gegevens langzamer verwerkt dan pinnen. Dus het is de vraag of een Tikkie ter plekke betalen echt kan vervangen.

Naast Tikkie is techbedrijf Apple bezig om een betaaloptie toe te voegen aan Apple Pay. Dat zou betekenen dat klanten rechtstreeks kunnen betalen in de app. Deze app is echter nog volop in ontwikkeling. Je moet bovendien natuurlijk wel een iPhone hebben om deze optie in de toekomst te gebruiken.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten