Hoe vind je als werkgever geschikte werknemers?

Het aanbod aan werk is in veel gevallen groter dan de vraag dus er is op sommige werkgebieden echt een gebrek aan personeel. Om toch goede werkkrachten te kunnen vinden, is het voor een bedrijf vaak zinvol om vacatures op veel plekken uit te zetten. Waar je daarbij aan moet denken als ondernemer, lees je hier.

Plaats de vacature online op meerdere sites

Als je als ondernemer een vacature open hebt staan (of wellicht wel meer dan eentje), dan is het zaak dat je deze zeker online plaatst. Dit is tegenwoordig de plek waar de meeste mensen op zoek gaan naar vacatures. Je kunt de vacature op de eigen website zetten maar het is zeker zinvol om deze ook op sites te zetten waar je op tal van vakgebieden werk kunt vinden. Deze vacaturesites worden namelijk door veel mensen als eerste bekeken en staan vaak hoog in ranking als je een bepaald zoekwoord intypt. Zo kun je daar vacatures plaatsen voor Nederland maar ook internationale vacatures zijn mogelijk.

Nieuwe werknemers zoeken in het buitenland

Als je als bedrijf bijvoorbeeld op zoek bent naar werknemers die andere talen beheersen, dan is het zeker geen gek idee om nieuwe mensen in het buitenland te werven. Dit kan voor alle sectoren gedaan worden en wanneer mensen uit de EU komen, is het geen probleem als deze in Nederland komen werken. Zoek je werknemers voor de zorg, in de industrie, heb je openstaande agri vacatures of iets totaal anders? Dan kun je daar als werkgever zeker een uitzendbureau voor inschakelen om geschikte mensen te vinden.

Laat een uitzendbureau de procedure regelen

Als je de vacature eenmaal online hebt staan, is de kans groot dat er mensen op reageren. Wil je ze niet allemaal zelf screenen of berichten terugsturen maar de sollicitatieprocedure liever uit handen geven? Dan is dat tegenwoordig heel normaal. Uitzendbureaus of recruitment bureaus kunnen dit werk voor je doen. Zij hebben een bestand met mensen die voor hen kunnen werken en gaan daarmee aan de slag. Zo zoeken zij of er geschikt personeel te vinden is voor jouw onderneming en kunnen ze de beste kandidaten aan je voorstellen. Dat scheelt jou als ondernemer al heel veel werk.

Maak duidelijk naar wie je op zoek bent

Belangrijk punt om rekening mee te houden: zorg dat de vacaturetekst altijd duidelijk is en dat erin staat wat je erin wilt zetten. Dat betekent dat je als ondernemer duidelijk kenbaar maakt wat voor mensen je zoekt, wat de functie precies inhoudt en wat je als bedrijf te bieden hebt. Zo heb je de beste kans dat je snel de juiste persoon vindt die bij je wil en kan komen werken. Je kunt natuurlijk als werkgever de tekst voor de vacature zelf opstellen, maar het is ook goed om dit door een specialist op dat gebied te laten doen. Dit kan uiteraard altijd in overleg met jou gedaan worden zodat alles wat jij wenst erin staat.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten