Hoe kun je een baan in het sociaal domein vinden?

Je hebt het doel om aan de slag te gaan in het sociaal domein en kiest er daarom voor om hiervoor een opleiding te volgen. Je verwacht misschien dat je na het afronden van de studie dan direct werk vindt. Helaas pakt dit nog wel eens anders uit. Om toch in het sociaal domein een baan te kunnen vinden, kun je gebruik maken van deze tips.

Voorkom gaten in je cv

Als je tussen twee banen in zit, zal er een gat verschijnen in je cv. Veel werkgevers houden hier niet van. Daarom is het slim om actief te blijven. Doe dit dus door een opleiding te volgen waar je later veel aan zult hebben. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om als vrijwilliger te gaan werken. Een potentiële werkgever die je gevonden hebt via vacatures sociaal domein ziet hieraan je motivatie.

Vind een werkervaringsplaats

Als je nog niet eerder binnen het sociaal domein gewerkt hebt, is het vaak extra lastig om een baan in deze branche te vinden. Daarom raden experts aan om niet alleen een opleiding te volgen, maar ook een werkervaringsplaats te vinden. Op deze manier doe je ervaring op binnen het vakgebied, terwijl je opnieuw aan de werkgevers toont dat je gemotiveerd bent. Hierdoor wordt het voor hen aantrekkelijker om je aan te nemen nadat je via BVNG gereageerd hebt op een vacature.

Zoek een passende baan

Deze tip mag dan wel voor de hand liggen, alsnog is het belangrijk om toe te passen. Je moet namelijk een baan zoeken die bij je past. Let hierbij ook zeker op de werkplek! Daarnaast is het van belang dat de baan past bij je kwaliteiten en competenties. Door dit te doen, houd je plezier in je werk en blijf je gelukkig met je baan. In elke branche is dit cruciaal, dus ook zeker in het sociaal domein.

Gebruik sociale media

Nog altijd worden veel banen gevonden via het netwerk. In het verleden bestond dit vooral uit vrienden en familie, maar tegenwoordig kennen we ook online veel mensen. Daarom is het slim om gebruik te maken van sociale media als je een baan in het sociaal domein zoekt. Je kunt dit bijvoorbeeld plaatsen op Facebook en Instagram, maar LinkedIn is misschien nog wel beter. Dit is immers een speciale netwerksite! Maak daarom connecties met mensen in het werkveld en plaats een bericht over dat je een baan zoekt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten