Hoe kies je de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Ben je als ondernemer op zoek naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Deze verzekering afsluiten lijkt in eerste instantie eenvoudig, maar er komt toch wat meer bij kijken. Het vinden van een goede verzekering hangt immers af van meerdere factoren. Toch is het verstandig om alles voor jezelf op een rij te kunnen zetten. Want deze verzekering helpt jou op de lange termijn om jouw bedrijf te redden en geen financiële problemen te krijgen. Alle schade of al het letsel dat een klant oploopt in jouw pand kan namelijk een schadeclaim opleveren of wellicht zelfs juridische conflicten. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste keuze maakt voor jouw nieuwe verzekering? 

Dit houdt het precies in

Voordat je kan kijken naar de factoren die belangrijk zijn voor het maken van een keuze is het goed om te weten wat deze verzekering precies is en waarom het aan te raden is voor ondernemers. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die jou dekt tegen onverwachte claims van derden. De claims variëren aanzienlijk. Denk aan eigendomsschade of letsel tijdens jouw bedrijfsactiviteiten. De verzekering kan de medische kosten en eventuele juridische kosten dekken, waardoor het niet meer uit jouw bedrijfsvermogen hoeft te komen. Het zorgt er dus voor dat je geen financiële problemen krijgt en ook geen stress hebt over het voortzetten van jouw bedrijf. Jouw klanten zijn je dankbaar voor de soepele afwerking van de claims.

Het soort bedrijf en de bijbehorende risico’s

Maar dan door naar de keuze voor jouw nieuwe verzekering. Als eerste is het goed om te kijken of je een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten moet. De bedrijfsaansprakelijkheid gaat over het bedrijf in het algemeen, terwijl de beroepsaansprakelijkheid voor professionele individuen bedoeld is. Vergeet ook niet om te kijken naar het soort bedrijf en de risico’s die hieraan verbonden zitten. Bij een bouwbedrijf komen er immers andere risico’s dan binnen de marketingsector. Van hieruit ga je naar het dekkingsniveau. Zorg dat je voldoende dekking hebt om de risico’s te bestrijden. De verzekeringsmaatschappij kan jou adviezen geven over het soort verzekering dat je nodig hebt om met jouw bedrijf het beste te bereiken.

De maandelijkse kosten goed bekijken

Wanneer je een goede verzekering zoekt, wil je dat deze ook bij jouw budget past. Je kan daarom de verzekering met meerdere premies aangaan. De prijs wordt hoger naarmate je meer dekking kiest. Wil je dus zo uitgebreid mogelijk gedekt zijn, dan moet je rekenen op hogere kosten per maand dan wanneer je alleen voor de basis gaat. Houd wel in het achterhoofd dat het niet allemaal alleen om de kosten gaat. Uiteindelijk is een goede verzekering er een waar je zo veel mogelijk kosten mee bespaart op de lange termijn. Door zo goed mogelijk alles voor jezelf op een rij te zetten en te voorkomen dat je iets over het hoofd ziet, weet je zeker dat je een verzekering hebt die bij je past en waar je voor langere tijd plezier aan kan beleven met jouw bedrijf.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten