Hoe kies ik de juiste zakelijke telefoon? 3 tips

Het is als ondernemer niet altijd gemakkelijk om zakelijk en privé gescheiden te houden. Waar de meeste beginnende ondernemers nog wel denken dat ze het af kunnen met hun eigen smartphone, zien de meesten uiteindelijk wel in dat het handig is om nog een zakelijke telefoon aan te schaffen. Op die manier kan de telefoon immers gewoon uitgezet worden buiten werkuren. Weet je zeker dat je op je vrije avond of dag niet gestoord wordt door telefoontjes van zakenpartners of klanten. 

Een zakelijke telefoon is dus onmisbaar. Maar hoe kies je de juiste telefoon? Dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarom drie tips om je op weg te helpen. 

1. Weet wat je nodig hebt 

Er zijn ongelooflijk veel verschillende smartphones verkrijgbaar. Kies je voor de nieuwste Samsung galaxy a54? Of ga je voor een ander model? Of kies je zelfs voor een geheel ander besturingssysteem? Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Uiteraard speelt hier ook het budget een belangrijke rol in. Maar besef ook goed dat de telefoon op jouw persoonlijke wensen moet aansluiten. Want wat verwacht je hier precies van? Wat heb je nodig om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren? De volgende dingen zouden van belang kunnen zijn: 

  • Een goede camera. Veel ondernemers maken tegenwoordig zelf foto’s en filmpjes om te delen via social media. Dan is het fijn als je over een telefoon met een goede camera beschikt.
  • De telefoon moet alle zakelijke apps goed kunnen ondersteunen.
  • Ook voldoende opslagruimte is een absolute must. Zo weet je zeker dat je alle doorgestuurde documenten en belangrijke mails moeiteloos op je telefoon kunt opslaan.

2. Budget

Logischerwijs wil je niet te veel uitgeven aan een zakelijke telefoon. Het is immers een telefoon die je er straks bij hebt en dat levert toch weer een extra kostenpost op. Wees je daarom bewust van hoeveel je maximaal kunt uitgeven. 

Je kunt flink besparen door geen abonnement met toestel af te sluiten, maar zelf een los toestel te kopen. En nee, dit hoeft geen nieuw exemplaar te zijn. Kies je voor iPhone 11 refurbished? Dan weet je zeker dat je over een prima telefoon beschikt en niet al te veel geld hoeft te investeren. Voordeel van refurbished is tevens dat je garantie krijgt op je aankoop en dus over meer zekerheid beschikt dan wanneer je tweedehands bij een particulier koopt. Bovendien is het ook nog eens een zeer duurzame keuze. 

3. Groter beeldscherm 

Houd er rekening mee dat op een zakelijke telefoon vaak meer gelezen wordt. Waar bij particuliere gebruikers het display meestal niet klein genoeg kan zijn, zien we dat dit voor zakelijke gebruikers juist nadelig is. Op die manier kunnen documenten immers minder goed bestudeerd worden en ontstaan typefouten minder snel. Een grotere telefoon is dan ook echt een absolute must als je op zoek gaat naar een zakelijke telefoon.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten