Hoe ga je als bedrijf slim om met de zon?

Gemiddeld hebben wij in Nederland 1500 zonuren per jaar. Overdag schijnt de zon het meest, en overdag wordt er ook het meest gewerkt. Daarom is het voor bedrijven verstandig om goed na te denken over hoe zij omgaan met de zon. Denk daarbij aan zonnepanelen, maar ook oplossingen die ervoor zorgen dat het in het bedrijf aangenaam koel blijft tijdens hete dagen.

Zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen kun je flink besparen op de energierekening. Deze klimaatvriendelijke oplossing zorgt voor minder verbruik van fossiele brandstoffen. Aangezien fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, is de kans groot dat de prijzen meer gaan stijgen. Met behulp van de zon kan dit tegen worden gegaan. Wanneer je kiest voor zonnepanelen op je bedrijfspand, heb je meestal een groot oppervlak om zonnepanelen te plaatsen. Installateurs kunnen goed advies geven over de hoeveelheid zonnepanelen, de terugverdientijd en de mogelijkheden.

Bijna ieder bedrijf gebruikt warm water. Of het nou is voor het schoonmaken, douchen of in de keuken. Met een zonneboiler kan er ook verstandig om worden gegaan met de zon. Zo kun je het water opwarmen met behulp van de zon. Dit bespaart flink op de gasrekening. De zonneboiler laat zich trouwens perfect combineren met zonnepanelen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Schaduw creëren

Het is van belang voor werknemers, maar ook voor klanten en bezoekers om genoeg schaduw te krijgen. Dit komt niet alleen de gezondheid ten goede, maar ook de werksfeer. Tijdens de lunch willen medewerkers op warme dagen graag even buiten vertoeven. Met behulp van bijvoorbeeld een overkapping of een pergola bied je de medewerkers net even dat extra beetje verkoeling. Ook met bijvoorbeeld bomen of struiken kun je schaduw creëren. Daarnaast voeg je direct een mooi, natuurlijk element toe. Groen moet je doen!

Zonwering

Ook binnen, op kantoor is het belangrijk om in kwaliteit zonneschermen te investeren. Vaak kiezen bedrijven voor screens, maar bijvoorbeeld markiezen of knikarmschermen zijn ook heel mooi. Hiermee zorg je niet alleen voor zonwering, maar geef je ook meer allure aan jouw bedrijfspand. Ook bijvoorbeeld in de horeca wordt vaak gekozen voor markiezen of uitvalschermen. Deze manier van zonwering zorgt ook buiten nog voor wat extra schaduw. Zo kan iedereen binnen én buiten genieten van schaduw.

Een goed werkklimaat

Naast de bovengenoemde oplossingen, kan een airco ook voor extra verkoeling zorgen. Dit zorgt voor een aangenaam kantoorklimaat. Het is prettiger om in te werken, maar het zorgt ook voor een hogere productiviteit. Niet alleen tijdens de zomermaanden, maar ook tijdens de wintermaanden zorgt een airco voor een goed klimaat. Wanneer de verwarming aan staat, ontstaat er droge lucht. Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, droge ogen of geïrriteerde luchtwegen. Dankzij de airco kan de luchtvochtigheid worden verhoogd waardoor het werken in een droge lucht verleden tijd is.

Er zijn heel veel oplossingen om op een slimme manier om te gaan met de zon en met warmte. Deze geliefde planeet zorgt voor veel plezier, maar kan soms ook voor overlast zorgen. Kies daarom voor een mooie oplossing om meer te profiteren van de zon.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten