Hoe ALUMERO onderwijs en werkplezier prioriteit geeft

ALUMERO FINEX Extrusions in Helmond is gericht op de toekomst. Fundament daarin is het ISO 9001:2015 kwaliteitsbeheer en de ervaring van het team. ALUMERO staat voor micro-extrusie en de garantie voor professionalisme en betrouwbaarheid op een internationaal podium, vandaag en morgen. En daarbij hoort ook de jeugd enthousiast maken voor techniek.

ALUMERO in Helmond, dat hoogwaardige kwalitatieve aluminium oplossingen levert, is continu in ontwikkeling. Vernieuwing in het team met een sustainability manager en een jonge mechatronica specialist zijn daar voorbeelden van. In de bedrijfscultuur staat teamwork voorop. Ook de jeugd enthousiasmeren is een belangrijk speerpunt. Directeur Van Bussel doet dat namens ALUMERO in de werkgroep via het buddytraject van Stichting Hightech Helmond – de Peel en is daarnaast gestart met een ALUMERO Academy.

Wat betekent het om buddy te zijn van een basisschool?

Vanuit de stichting worden tweejaarlijks koppelingen gemaakt. Bedrijf en school zoeken elkaar op en worden maatjes. De afgelopen twee jaar was ALUMERO buddy met basisschool de Mozaïek en momenteel zijn de plannen alweer gemaakt met basisschool Silvester-Bernadette.

Het buddytraject van Stichting Hightech Helmond – de Peel (www.hightechhelmonddepeel.nl / www.extrusie-profielen.nl ) is een unieke samenwerking tussen bedrijven in de technieksector en tientallen scholen uit de regio. Het traject schept veel mogelijkheden om van elkaar te leren.less

Van Bussel geeft bijvoorbeeld gastlessen bij groep 6, 7 en 8. Daarnaast komen de kinderen op excursie in het bedrijf. “Voor onze mensen die hier in de fabriek rondleidingen geven, is het ook goed om daarmee in aanraking te komen. Het zorgt voor een mooie dynamiek,” zegt de directeur. “We hebben mooie klanten met duidelijke verhalen en zijn een uniek bedrijf in een stabiele industrie. Ideaal om de jeugd mee te laten kennismaken. Deze samenwerking met de scholen staat als een huis en we krijgen veel oprechte, leuke reacties van de kinderen en leraren.”

De ALUMERO Academy

Een ander speerpunt van het bedrijf is het kapitaal van het personeel. Dat krijgt aandacht via de ALUMERO Academy, een interne maatwerk-academie, geleid door HR-adviseur Claudia Sommerlat. Via maatwerk, begeleiding per persoon en via een platform kunnen medewerkers zelf kiezen welke opleiding of training ze willen volgen. Dit kan werkgerelateerd zijn, maar dat hoeft niet. In de vrije tijd een cursus schilderen volgen, kan bijvoorbeeld ook.

Centraal in de ALUMERO Academy staan de vitaliteit en werkvreugde van de medewerkers. Claudia Sommerlat: “We vinden het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen, op allerlei gebieden. En dat wordt met de campus en ons platform echt aangemoedigd.”

Werkplezier en kwaliteit gaan hand in hand

Van Bussel: “Ik denk dat je in een bedrijf een mooie balans moet hebben. Als je de jonge garde kansen geeft en de oudere garde ook, dan blijf je als werkgever dynamisch bezig.” Bij ALUMERO dat onder meer de maker is van het aluminium systeem in de Secrid Wallet, gaan onderwijs, werkplezier en het bedrijfsleven hand in hand.

“We hebben een specialistische onderneming waarbij we in de fabriek continu aan kwaliteit werken. Vanuit die kwaliteit en rust kijk je naar je mensen. Het gaat erom dat werknemers zich gedragen voelen in een organisatie als de onze. Een organisatie waar dit soort waarden en normen belangrijk zijn voor duurzaam werkplezier. Zo werk je ook samen aan kwaliteit voor je klanten op de lange termijn.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten