Het versturen van zakelijke pakketten: hier moet je op letten

Tegenwoordig wordt er veel online gewinkeld en dat betekent dus ook dat er veel pakketten moeten worden verzonden. Moet je voor jouw onderneming ook veel producten versturen? Dan is het belangrijk dat je natuurlijk weet waar je rekening mee moet houden en wat je allemaal moet regelen. In de onderstaande blog sommen we op waar je op moet letten als je zakelijke pakketten wil versturen.

1. Een mooie verpakking

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je je pakket op een goede manier inpakt. Zo heb je een mooie verpakking nodig om je pakketten in te kunnen pakken. Denk hierbij aan een doos met jouw logo erop, of andere verpakkingen waarop je je logo kunt verwerken. Als je verpakkingen nodig hebt, dan kun je gerust een kijkje nemen op boxstuff.nl. Op die manier kun je alle pakketten gemakkelijk inpakken. Daarnaast is het ook prettig om te weten dat wat je verstuurd niet onderweg kapot gaat. Het is daarom verstandig om voor stevig materiaal te kiezen, zodat je zeker weet dat je pakket veilig op plaats van bestemming aankomt. Regel dus als allereerst goede verpakkingen om vervolgens het pakket te kunnen opsturen. Naast dat de verpakking mooi moet zijn, is het ook belangrijk om na te denken over het duurzame aspect. Kies bijvoorbeeld voor duurzame verpakkingen.

2. Grootte van het pakket

Ook is het belangrijk om na te denken hoe groot het pakket moet zijn. Verkoop je veel verschillende producten van dezelfde maat, of hebben de producten verschillende maten? Het is belangrijk om hierbij stil te staan, zodat je dozen kunt inkopen van het juiste formaat. Bovendien is het belangrijk om te checken welke formaten van pakketten worden geaccepteerd door de verzenddienst. Zo heb je bijvoorbeeld enveloppen, brievenbuspakketten of dozen die je kunt sturen. Hoeveel verzendkosten je moet betalen voor zo’n pakket, verschilt vaak per grootte. Een envelop is bijvoorbeeld vaak goedkoper om te verzenden dan een grote doos. Hetzelfde geldt voor de aanschafkosten: enveloppen zijn ook vaak goedkoper in de aanschaf dan een grote doos.

3. Opvulling

Als je zakelijke pakketten gaat verzenden, is het ook belangrijk om na te denken of het nodig is om het pakket extra op te vullen. Je kunt hiervoor opvulmateriaal gebruiken, zoals karton dat is kleingemaakt tot snippers. Opvulmateriaal kan handig zijn als je bijvoorbeeld producten verzendt die kwetsbaar zijn, aangezien dit opvulmateriaal het product op zijn plek houdt en voorkomt dat het gaat bewegen in de doos.

4. Verzenddienst kiezen

Het is ook prettig als een bedrijf jouw pakketjes wilt bezorgen bij de diverse adressen. Zo is het van belang om een verzenddienst te vinden die naadloos bij je aansluit. Je kunt letten op diverse punten bij een verzenddienst. Zo is het van belang om te kijken naar de kosten van het verzenden van een pakket. Er zitten natuurlijk verzendkosten verbonden aan het versturen van een pakket, per verzenddienst kan dat dus verschillen. Verder kan het ook zo zijn dat de verzenddiensten een verschillende aanpak hanteren. Zorg er dus voor dat je voor een verzenddienst kiest, die goede reviews heeft, waar je een goed gevoel bij hebt en die voor jou in de juiste prijsklasse zit. op die manier kun je zonder problemen gebruikmaken van een verzenddienst naar jouw keuze.

5. Verzendlabel

Als je het pakket eenmaal hebt ingepakt met het product en met eventueel wat opvulling, en je een verzenddienst hebt gekozen waarmee je het pakketje gaat verzenden, is het belangrijk om een verzendlabel te maken. Je kunt eenvoudig de dymo compatible labels gebruiken op jouw pakket. Vergeet niet om belangrijke gegevens van de ontvanger te vermelden op het label, zoals het adres en de naam. Als je het verzendlabel eenmaal hebt geprint, plak je deze zichtbaar op het pakket en is deze klaar om verstuurd te worden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten