Het is prettig werken bij Emotron

Dat het bij een bedrijf goed werken is, wordt vaak perfect geïllustreerd door het aantal mensen dat er al lang rondloopt. Dan kan het bij Emotron in Bladel nooit slecht zijn, getuige de dienstverbanden van de beide gesprekspartners. Project Engineer Johan van Hoof werkt er al ruim 42 (!) jaar, Sales Engineer John Derks is al meer dan 26 jaar actief. Ze voelen zich er nog altijd in hun element en staan open voor nieuwe collega’s.

Emotron kent een rijk verleden. Het bedrijf begon in de jaren 70 van de vorige eeuw als Eldurail in Bladel, maakte naam met het ontwikkelen van frequentieregelaars, ging over in Duitse handen, heet sinds 1997 Emotron en valt sinds 2011 onder CG Drives & Automation, een Indiaas bedrijf. “Wij werken in Bladel echter nog steeds in hetzelfde pand, met dezelfde mensen en maken dezelfde producten”, vat John Derks het kernachtig samen. “We nemen de telefoon dan wel op met een andere bedrijfsnaam: we staan nog steeds bekend waar we altijd al bekend om stonden: onze korte lijnen, goede service et cetera”, vult Johan van Hoof aan. Dat werd recent nog maar eens bewezen door een nieuwsbericht, waarin technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Emotron ‘een uitblinker in goede service’ noemde.

Teamgevoel

Emotron geldt als een specialist in het produceren van frequentieregelaars, elektrische aansturingen voor een breed palet aan kleine machines. Deze worden wereldwijd gebruikt voor onder andere waterbehandeling en materiaaltransport. De heren Van Hoof en Derks hebben op allerlei plekken in het bedrijf gewerkt. Daar vonden ze telkens weer nieuwe uitdagingen. “We doen het hier met z’n allen”, roemt Johan het teamgevoel in Bladel. “Iedereen draagt hier zijn steentje bij.” John vergelijkt het een beetje met het gevoel van een familiebedrijf: “Heel open en toegankelijk.” Duurzaamheid staat er bovendien hoog in het vaandel.

Kennis overdragen

Met een twintigtal medewerkers in Bladel slaagt Emotron erin die service 24/7 hoog te houden. Dat is een prestatie van formaat, in een sector waar technische ontwikkelingen niet stilstaan. Van Hoof en Derks zouden graag wat nieuwe collega’s aan het team toevoegen. “Wij zijn geen logge organisatie”, klinkt het in koor. “Door die korte lijnen hebben we een heel loyaal klantenbestand. Dat maakt het werk hier erg prettig, met de stabiliteit van de multinational die achter je staat.” Ze zien dat er zovéél technische kennis in Bladel zit. “Die moeten we behouden en ook overdragen”, besluit John Derks.

Auteur: Ton de Kort

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

EMOTRON
EMOTRONhttp://www.emotron.nl
Frequentieregelaars, softstarters en belastingsmonitoren voor het efficiënt aansturen, regelen en bewaken van toepassingen met elektromotoren. Zoals pompen, ventilatoren, lopende banden en een veelheid aan elektrisch aangedreven industriële processen.

Meer berichten