Het belang van duurzame persoonlijke verzorging

Je wilt verzorgd op je werk verschijnen en gebruikt daar waarschijnlijk de nodige persoonlijke verzorgingsproducten voor. Je wast je haren met shampoo onder de douche, gebruikt gezichtscrème om je huid te hydrateren, een zonnebrand om je huid te beschermen tegen zonnebrand en ga zo maar door. Een deel van de middelen die je gebruikt, komt in de natuur terecht waar het de nodige schade kan aanrichten. Een goed argument om over te stappen op duurzame persoonlijke verzorging.

Welke duurzame producten zijn er op de markt

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Vele producten worden inmiddels met liefde voor de natuur en jouw huid gemaakt, je moet ze alleen even weten te vinden. Daarom helpen wij je met een handig lijstje:

  • Kies voor zonnebrand met natuurlijke minerale filters. Deze tasten het zeeleven en bijvoorbeeld koraal niet aan. Bovendien zijn ze hierdoor ook niet schadelijk voor je eigen huid. Dit in tegenstelling tot chemische filters. 
  • Kies voor een haarvriendelijke haarverf zonder ammonia en PPD. Verf jij je haar weleens? Kies dan voor een minder schadelijke variant zonder schadelijke stoffen zoals ammonia en PPD.
  • Kies voor een shampoo zonder SLS (Sodium Laureth Sulphate). Deze agressieve wasstof kan makkelijk worden vervangen voor een natuurlijke variant zoals bijvoorbeeld kokossulfaat. Beter voor je haar, hoofdhuid en het milieu.
  • Kies voor een conditioner zonder siliconen. Siliconen zijn kleine plastic deeltjes die je haar glad maken maar ook volledig afsluiten waardoor je haar als het ware niet kan ademen. Slecht voor je haar maar deze microplastics zijn ook zeer slecht voor het milieu.
  • Kies voor gezicht en lichaamsverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten. De natuur kent veel natuurlijke oliën en extracten, maak hier gebruik van en mijd producten met microplastics en andere onnodige chemische ingrediënten. 
  • Gebruik een natuurlijke deodorant. In veel deodorants zit bijvoorbeeld aluminium. Slecht voor je huid maar ook zeker voor het milieu. Kies liever voor een deo op basis van zinkoxide. Werkt net zo goed maar is niet schadelijk.
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten