Helukabel, totaalleverancier met hoge servicegraad

BMS-Grafik2

Met 60 vestigingen in 37 landen is Helukabel wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van kabels , bedrading en kabelaccessoires. Via de product finder op de website zijn maar liefst 34 duizend producten op voorraad aan te treffen. “Je kunt gerust stellen dat wij een totaalleverancier zijn.”

De van origine Duitse onderneming is al sinds 1978 actief als producent en leverancier van kabels, draden en kabeltoebehoren. “Voor de industrie zijn we marktleider, daar liggen ook onze roots”, vertelt Jasper van Beusekom, managing director Helukabel Nederland. “De laatste jaren zijn we onze focus aan het verbreden, onder meer richting duurzame technieken, HVAC, zonne-energie en laadsystemen voor auto’s.”

Toegevoegde waarde

Bij die verbreding van de focus zijn de roots die Helukabel heeft in de industrie een voordeel. Van Beusekom: “Voor de industrie gelden in de regel zwaardere normen. Dat betekent dat we voor de nieuwe aandachtsgebieden hoge kwaliteit kunnen leveren. Vooral voor de bouw-gerelateerde installateurs hebben we veel toegevoegde waarde in huis, zowel wat producten betreft als in onze uitgebreide service. Vroeger zat er een cv-ketel en een thermostaat in een huis, nu kun je zonnepanelen, zonneboilers, airco’s, warmtepompen, grondwatersystemen, beveiliging, toegangstechniek, datanetwerken, brandmelding en wat niet meer tegenkomen, elk met zijn eigen bekabeling en eigen eisen. Voor al die toepassingen heeft Helukabel de beste producten in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan de speciaalkabels voor E-mobiliteit waar wij onder meer leveren voor superchargers.”

Overal in thuis

Het assortiment is welhaast eindeloos. Naast de vele toepassingen in het segment building management systems (zie afbeelding) en E-mobility, is Helukabel thuis in robotkabels en kabelbomen, kan het alle soorten veiligheidskabels leveren met brandvertraging van 30 tot 90 minuten, halogeenvrije kabels, torsiebestendige kabels voor windmolens en industriële toepassingen en bieden ze ondersteuning voor het opzetten van grotere datanetwerken en bustechnologie. Van Beusekom: “UTP-kabels voor datanetwerken voor de industrie zijn robuuster uitgevoerd en werken met andere protocollen en connectoren. Vanuit onze ervaring kunnen we daarom een adviserende rol spelen bij de aanleg van datanetwerken.”

Advies

Die adviesrol geldt in feite voor alle terreinen waar Helukabel actief is. Ronald Haan, salesmanager Nederland: “We zijn niet alleen een leverancier die vanuit een volledig geautomatiseerde logistiek centrum en vaste transporteurs de Nederlandse markt bedient. Bij ons is de dienstverlening eromheen net zo belangrijk. Onze adviseurs kunnen ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van een technisch ontwerp zodat de bekabeling optimaal is en toekomstbestendig. En zeker als er een bijzondere oplossing wordt gevraagd met ongewone combinaties van functies, zijn wij op ons best. ”

UL/CSAf

Tot besluit wijst Van Beusekom op nog een interessant aspect van de Helukabel-service. Wij zijn UL/CSA-gecertificeerd. Dat betekent dat Helukabel voldoet aan de relatief strenge normen van de Verenigde Staten en Canada. Bedrijven die producten met onze bekabeling leveren voor de Noord-Amerikaanse markt zitten dus goed. Bijzonder is dat wij de kabels niet alleen maken maar ook  opnieuw mogen labelen.” Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het vertrouwen in de kwaliteit van Helukabel groot.

Meer informatie? Bekijk de bedrijfsfilm of de website van Helukabel.

Download de flyer Building Management systems hier:

GERELATEERD

Artikel gaat over

HELUKABEL B.V.
HELUKABEL B.V.https://www.helukabel.nl
Industriële kabels & enkeladers, data, netwerk en bus technologie, rupskabels, maatwerk Kabels, voor-geassembleerde kabels, windmolen, zonnepaneel e-laadkabels, spiraalkabels, media technologie, infrastructuurkabels en draad en kabeltoebehoren.

Meer berichten