Helukabel in Budel: ‘gewoon een fijn bedrijf om voor te werken’

Helukabel

“Helukabel is een heel fijn bedrijf om voor te werken. Er heerst een prettige werksfeer en je krijgt hier echt de ruimte om je ding te doen.” Zo beschrijft Nadia Stribos-Koolman, hoofd binnendienst, het bedrijf waar ze al 6,5 jaar elke dag met plezier aan het werk gaat. “Als ik het niet zo naar mijn zin had, was ik allang weggeweest”, voegt ze er lachend aan toe.

Helukabel is een van oorsprong Duitse producent van kabels voor energie en communicatie. Het bedrijf heeft productie- en verkooplocaties in 37 landen en levert wereldwijd kabels, draden en toebehoren ten behoeve van de industrie en infrastructuur. Vanuit de vestiging in Budel wordt de Nederlandse markt beleverd.

Groeiende klantenkring

“We hebben in de voorbije jaren echt een professionaliseringsslag gemaakt”, vertelt Nadia. “Er zijn slimme IT-systemen ingevoerd, waardoor we steeds efficiënter kunnen werken. Ook is er meer aandacht gekomen voor marketing, waardoor klanten ons sneller weten te vinden. Onze ‘gunfactor’ wordt steeds groter. Dat zien we terug in onze klantenkring, die steeds verder uitbreidt.”

Fijne werkgever

Door de groei die Helukabel doormaakt, zijn er momenteel enkele vacatures. “We werken hier nu met 22 mensen. Een vrij klein team dus, waarin iedereen elkaar goed kent en waar we heel informeel met elkaar omgaan. Er is hier echt aandacht voor de medewerkers. Het wordt gewaardeerd als je meedenkt en met ideeën komt. En als iets niet kan, wordt ook goed uitgelegd waarom niet. En we hebben leuke feestjes, die nu gelukkig weer door kunnen gaan! Zoals ieder jaar een zomer-bbq en een bedrijfsfeest. Ook is er altijd een attentie met de verschillende feestdagen en krijgen we een mooi kerstpakket. Ja, Helukabel is echt goed voor het personeel! Zoek je een fijne werkgever, dan ben je hier aan het juiste adres!”

Introprogramma voor nieuwe collega’s

Voor nieuwe medewerkers heeft Helukabel op de eerste werkdag een kort introductieprogramma. “Mensen worden daarna goed ingewerkt door een collega en krijgen de tijd om met onze systemen te leren werken,” legt Nadia uit. “We proberen ook altijd om medewerkers een keer naar het hoofdkantoor in Duitsland te laten gaan. Het is heel indrukwekkend om daar het productieproces van de diverse kabels te zien en het volledige geautomatiseerde warehouse.”

Uitbreiding bedrijfsgebouw

Door de groei van Helukabel wordt ook de huidige locatie te klein. Met het oog op toekomstige groei werd daarom al een tijd terug een aangrenzend stuk land gekocht. Het bedrijf gaat daar het komende jaar een uitbreiding realiseren, die in de zomer van 2023 klaar zal zijn. Het magazijn wordt dubbel zo groot en ook het kantoorgedeelte wordt uitgebreid. “We krijgen echt prachtige, nieuwe kantoren met een veel logischere indeling dan nu. Ik kan niet wachten om daar straks aan de slag te gaan!”, glundert Nadia.
Wil jij ook, net als Nadia, elke dag met veel plezier naar je werk? Solliciteer dan bij Helukabel! 

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

HELUKABEL B.V.
HELUKABEL B.V.https://www.helukabel.nl
Industriële kabels & enkeladers, data, netwerk en bus technologie, rupskabels, maatwerk Kabels, voor-geassembleerde kabels, windmolen, zonnepaneel e-laadkabels, spiraalkabels, media technologie, infrastructuurkabels en draad en kabeltoebehoren.

Meer berichten