Help! Wat is de oorzaak van rioollucht op kantoor?

Riool

Een nare geur op kantoor kan de werksfeer in grote maten flink bederven. Vooral penetrante geuren die lastig te verbergen zijn kunnen constante irritatie opleveren. Het is daarom belangrijk om direct op zoek te gaan naar de oorzaak, zodat iedereen zich weer volledig kan focussen op het werk. Dit artikel zet de meest voorkomende oorzaken op een rijtje, die kunnen leiden tot nare geuren.

Een lekkage

Een is een van de belangrijkste oorzaken van rioollucht in huis of kantoor, is een lekkage in bijvoorbeeld de afvoer. Hierbij hoeft het toilet niet altijd de boosdoener te zijn. Overal waar een waterleiding zit, kan de bepalende factor zijn voor de penetrerende rioollucht. Het kan daarom frustrerend zijn als je niet weet waar de geur vandaan komt. Het inschakelen van een expert op het gebied van geuroverlast, kan al veel frustratie wegnemen. Deze experts hebben binnen no-time de oorzaak van het probleem achterhaald, weten dit snel en efficiënt op te lossen zodat iedereen zich op de werkvloer weer kan focussen op het werk in plaats van de nare geuren.

Verstopping in de afvoer

Een andere belangrijke oorzaak van rioollucht op kantoor, is een verstopping in de afvoer. Dit kan al snel zelf achterhaald worden. Spoelt het toilet bijvoorbeeld niet goed meer door, of stroomt het water niet meer door de gootsteen. Al is dat het geval, zit er hoogstwaarschijnlijk een verstopping. De eerste stap is het zelf oplossen van het probleem. Dit kan gedaan worden met een ontstopper, of met behulp van chemische ontstoppingsmiddelen. Wanneer dit het probleem niet verhelpt, zit het waarschijnlijk in de riolering onder het pand. Door het inschakelen van een rioleringsbedrijf, kan de kwestie verholpen worden. Deze bedrijven starten vaak met een camera inspectie om het probleem te achterhalen. Wanneer dit geen uitkomst biedt, is er een tweede methode waarbij er rook wordt gebruikt om het feit te achterhalen. Wanneer de kwestie in kaart is gebracht, kan het snel en gemakkelijk opgelost worden door deze bedrijven.

Ontluchting

Een ook veel voorkomende oorzaak is de matige ontluchting van het riool. Wanneer het heeft geregend kunnen al snel nare geuren ontstaan in het pand. De regen drukt de lucht uit het riool, die ontsnapt uit de afvoer of het toilet. Aangezien dit een probleem is in het riool, is het verstandig om het op te laten lossen door een rioolbedrijf. Deze bedrijven kunnen ook dit probleem namelijk snel oplossen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten