Help! Wat is de oorzaak van de rioollucht in mijn huis?

Nare geuren in huis kunnen het woonplezier in grote mate bederven. Vooral penetrante geuren die lastig te verbergen zijn kunnen constante irritatie opleveren. Als je thuis komt en een onaangename rioollucht in huis ruikt, zul je dan ook meteen in paniek raken. Hoe kom je zo snel mogelijk van deze geur af? Voordat je kijkt naar de oplossing voor de onaangename geur is het vooral van belang dat je op zoek gaat naar de oorzaak. Deze zal zo snel mogelijk gevonden moeten worden. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken van een rioollucht voor je op een rijtje gezet.

Toiletgebruik

Het komt vaak voor dat wanneer een toilet weinig gebruikt wordt er een aangename geur ontstaat. Na enige tijd wordt er geen water meer in de sifon gepompt. Een sifon functioneert normalerwijze als een stankafsluiter, maar als het toilet weinig tot niet gebruikt wordt dan werkt dit niet goed. Dit probleem is eenvoudig op te lossen. Je kunt het toilet het beste een paar keer doorspoelen en de toiletruimte laten luchten. Zorg ervoor dat je dit met regelmaat doet anders blijft het probleem zich voordoen. Als de geur hierna wegblijft heb je de oorzaak voor de rioollucht in huis gevonden.

Afvoerproblemen

Een ander veelvoorkomend probleem is een geblokkeerde toilet afvoer. Dit ontstaat wanneer er een grote ophoping ontstaat. Het kan lastig zijn om een verstopping te detecteren. Vooral wanneer een verstopping is ontstaan verder dan een meter in de afvoer. Je kunt in dit geval het beste een ontstopper gebruiken om de blokkade te verwijderen. Als dit niet werkt kun je kiezen voor een professioneel ontstoppingsmiddel. Mocht dit ook niet werken, kun je het beste een specialist inschakelen. Zorg ervoor dat je hier niet te veel mee rommelt. Zo voorkom je dat je nog grotere schade aanricht.

Riolering

Een mankement van het riool kan ook voor een nare geur verantwoordelijk zijn. Dit is erg vervelend, want het is helaas niet iets dat je zelf op zou kunnen lossen. Als dit het geval is, bel dan meteen een loodgieter om verdere schade te voorkomen. Het kan zijn dat het riool verstopt is of dat er sprake is van een lek. In het ergste geval kan er ook een breuk of verzakking ontstaan zijn. Het is belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten