HelloContainer tekent contract met FrieslandCampina

Het Zeeuwse bedrijf HelloContainer heeft na een succesvolle pilotperiode een meerjarig contract getekend met FrieslandCampina. HelloContainer is een innovatieve scale-up die een online Ocean Control Tower voor zeecontainers heeft ontwikkeld. FrieslandCampina gaat de software van HelloContainer gebruiken om meer grip te krijgen op het logistieke proces, de informatievoorziening naar de klanten te verbeteren en het verduurzamen van bedrijfsprocessen te kunnen doorzetten.

Ocean Control Tower

HelloContainer is al vijf jaar actief op de markt met het platform dat gebruikers in staat stelt om aanbieders te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, snelheid en CO2-uitstoot. Door het proces rondom het boeken van zeecontainers te digitaliseren kan een grote efficiëntieslag gemaakt worden. Met steun vanuit o.a. de regionale ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland en het groeiende exportvolume vanuit klanten heeft HelloContainer een robuuste oplossing gebouwd die in nauw overleg met de klanten continu wordt doorontwikkeld tot een complete Ocean Control Tower.

Verduurzamen van de scheepvaart

De ambitie van HelloContainer is het verduurzamen van de scheepvaart. Gebruikers van het platform worden dan ook gefaciliteerd en gestimuleerd in het kiezen voor duurzamere schepen. Dit wordt gedaan door het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot per verlading en dit te bundelen in een CO2-dashboard. HelloContainer is dan ook enthousiast over de impact van de aansluiting van FrieslandCampina.

Steun vanuit Impuls Zeeland

“De samenwerking met FrieslandCampina bevestigt de kwaliteit van het platform van HelloContainer en maakt duidelijk dat HelloContainer ook voor multinationals dé partij kan zijn. Als Impuls zijn we trots dat we lokale ondernemingen kunnen ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities”, aldus Ralph Veerhoek, Investment Manager Impuls Zeeland.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten