Hélène Hendriks presenteert 2 november ‘Curio in bedrijf’

De mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is een veelbesproken onderwerp. Samenwerking tussen mbo-onderwijs, bedrijven en instellingen is daarom van groot belang. Wat daarin de mogelijkheden zijn en welke voordelen dat oplevert voor de arbeidsmarkt komt op dinsdag 2 november aan bod in het webinar ‘Curio in bedrijf’.

Foto: Hélène Hendriks –  fotograaf: William Rutten 2021

De beroepsopleider van de regio organiseert dit vanuit het internetmarketingbureau Yonego voor bedrijven en instellingen die al dan niet stagiaires hebben. Of die meer met het onderwijs samen willen doen, maar nog niet goed weten hoe ze dat kunnen opstarten. Hélène Hendriks spreekt hierover met tafelgasten uit de regionale politiek, werkgeversorganisatie VNO NCW, bedrijfsleven en onderwijs. Ook wordt het ‘Leerbedrijf van het jaar 2021’ bekendgemaakt.

Oud-student, ondernemer en wethouder als betrokken tafelgasten

Het eerste deel gaat vooral in op ervaringen die de tafelgasten hebben op het gebied van samenwerking. En wat die inhoudt. Raymond Kouwenberg doet dat vanuit zijn rol als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW Breda, maar ook als directeur van schoonmaakbedrijf Klien en raadslid van de gemeente Breda. Marcel Willemsen, wethouder in Oosterhout, geeft zijn visie als voorzitter van ‘West-Brabant werkt met talent’.

Thijs Bruins weet als oud-student Podium- en Evenemententechniek heel goed wat het belang van een goede stage is voor de ontwikkeling van een mbo-student. Hij is inmiddels operationeel manager van TAIT Benelux. Deze marktleider op het gebied van podiumtechniek is sinds een jaar gevestigd in Bergen op Zoom. Van daaruit heeft hij korte lijnen met de Curio-opleiding. Studenten kunnen daar in de praktijk leren met de modernste technieken.

Vanuit Curio zelf licht onderwijsdirecteur Steven van Ringelestijn toe wat de economische waarde van een afgeronde mbo-opleiding is voor de West-Brabantse samenleving.

In de tweede ronde wordt de winnaar van het Leerbedrijf van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Zij is dan ook tafelgast, samen met Curio-stagebegeleider Hilde Raats en studente Demi van Overveld. George Veerman praat vanuit zijn eigen ervaring met stagebegeleiding als ICT-ondernemer. Hij heeft zijn bedrijf verkocht en is dit schooljaar bij Curio in Roosendaal gestart als docent en stagebegeleider.

Het webinar is dinsdag 2 november van 12-13 uur online te volgen. Het wordt gestreamd vanuit Yonego in Breda. De toegangslink voor het webinar is te vinden op www.curio.nl/inbedrijf.

Kijk voor meer informatie over deze webinar op de website van Curio.

SourceCurio
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten