Heembouw realiseert uitbreiding voor Tjoapack in Etten-Leur

Tjoapack en Heembouw hebben een overeenkomst gesloten voor de turnkey uitbreiding van het bestaande gebouw van Tjoapack in Etten-Leur. Deze specialist op het gebied van het verpakken en distributie van geneesmiddelen groeit en heeft behoefte aan meer capaciteit.

De uitbreiding betreft een productiefaciliteit van bijna 2.300 m2 en uitbreiding van het geconditioneerd magazijn met uitgiftesluis van bijna 900 m2. Daarnaast zal Heembouw de nodige aanpassingen aan het bestaande gebouw uitvoeren, om de huidige processen en looproutes te optimaliseren. Heembouw start maart 2021 met de bouw.

Uitbreiding Tjoapack Etten-Leur

Marcel Klaver, ontwerper Heembouw Architecten: “Het verpakken van medicijnen is een uiterst zorgvuldig proces. Belangrijk in het ontwerp voor Tjoapack is dat de uitbreiding van hun gebouw hier optimaal bij aansluit en bijdraagt aan een overzichtelijk bedrijfsproces. In het nieuwe ontwerp worden de verschillende stromingen van product, materiaal en mensen met elkaar verbonden of juist gescheiden. Dit resulteert in een heldere structuur en tot een efficiënt en overzichtelijker bedrijfsproces. Naast dat dit vertrouwen uitstraalt naar de klanten die bij Tjoapack op bezoek komen, creëren we zo ook een fijne plek om te werken.”

Maatpak

Heembouw en haar architectenbureau Heembouw Architecten tekenen voor zowel het ontwerp als realisatie van het nieuwe gebouw. Samen hebben ze een uitgebreid track-record op het gebied van ontwerp en realisatie van cleanrooms en laboratoria. Mooi voorbeeld hiervan zijn de beide locaties voor Applied Medical in Amersfoort, die Heembouw turnkey realiseerde.

Martijn Icke, senior commercieel manager Heembouw: “Voor Heembouw is creëren de optelsom van bedenken, ontwikkelen en realiseren. In het ontwerp komt al onze kennis over cleanrooms, productieprocessen en magazijnen die we binnen het team van ontwerpers en bouwers hebben, samen en kunnen we een optimaal gebouw creëren, dat wij ook nog eens binnen korte tijd kunnen realiseren. Een echt maatpak en vol met unieke oplossingen.”

SourceHeembouw
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten