Heb jij device as a service al overwogen?

Heb jij device as a service al overwogen? DAAS houdt in dat je apparaten gaat leasen in plaats van kopen. En dat heeft voordelen!

Wat betekent device as a service? Device as a service, ook bekend onder de afkorting DAAS vervangt apparaten kopen met een lease model. Dit betekent dat je bedrijf altijd de beste apparatuur heeft voor een vast bedrag per maand. Het omvat ook de services die bij apparaatbeheer komen kijken. Voor je denkt, ik koop liever de apparatuur voor mijn medewerkers, kun je het beste toch even verder lezen. Want de voordelen van DAAS zijn groter dan je misschien denkt.

Device as a service DAAS – voordelen

Apparaten, ze zijn tegenwoordig in een veelvoud in bedrijven te vinden. Van mobiele apparatuur, zoals laptop en telefoon tot apparatuur op de werkplek, zoals de monitor. Al deze apparatuur vergt bij bedrijven forse investeringen en terugkerende bedragen. Er is de aanschaf uiteraard, maar ook het beheer. Een inkoop en IT-afdeling moeten er uren in steken die ook meegenomen moeten worden bij de totale kosten berekenen. Daarnaast is er een stukje afschrijving en risico wat met DAAS bij de leasemaatschappij ligt en niet bij jou als bedrijf.

Duurzame keus

Wanneer je serieus naar Device as a service DAAS kijkt, zie je ook dat het een duurzame oplossing is. De oude apparatuur gaat niet weg als het versleten en kapot is, in plaats daarvan is er een proactief vernieuwingsbeleid. Oude apparatuur kan nog refurbished worden en een tweede leven krijgen waarin het minder zwaar gebruikt wordt. Apparatuur die intensief gebruikt wordt in een bedrijf kan eerder door energiezuinige modellen vervangen worden. Wat je merkt, is dat devices tegenwoordig veel meer aandacht vergen dan de meeste bedrijven eraan (willen) besteden. Een gespecialiseerd DAAS bedrijf kan wel die tijd erin stoppen.

Kapitaalverlies

Wat kost een laptop die op de plank ligt te verstoffen? Wat kost jaarlijks het onderhoud van jouw apparatuur? Hoeveel afschrijving heb je en hoeveel geld moet gereserveerd worden voor reparatie en vervangen? Je kunt deze vragen met een DAAS specialist overleggen, en naast de kosten voor devices as a service leggen. Bovendien kun je eens kijken welke apparatuur jouw bedrijf eigenlijk nodig heeft. Apparaten waarvoor de investering van aanschaf misschien op dit moment nog te hoog is, komen toch binnen handbereik. Met DAAS kan het zijn dat de maandelijkse kosten namelijk wél het overwegen waard zijn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten