Health en Hightech versterken elkaar op Novio Tech Campus

Van medicijnen tegen corona tot geavanceerde chiptechnologie en slimme radiofrequency (RF)-toepassingen. Op de Novio Tech Campus in Nijmegen wordt volop geïnnoveerd. “Ontwikkelingen in gezondheid en hightech komen hier bij elkaar.”

 

Breng ondernemers en onderzoekers bij elkaar, dan ontstaat er iets moois. Dat is de gedachte achter de Novio Tech Campus (NTC), gevestigd op het voormalige bedrijfsterrein van Philips, naast station Nijmegen Goffert. “We bieden huisvesting en gedeelde faciliteiten, zoals laboratoria en apparatuur, aan bedrijven in de gezondheidszorg en hightech,” vertelt Rikus Wolbers, directeur van de innovatiecampus.

Begonnen in 2013 met vier bedrijven in één pand, telt de campus inmiddels 70 ondernemingen met ruim 3400 medewerkers verspreid over vijf gebouwen. “De innovatie-speerpunten van de regio Nijmegen zijn hier goed vertegenwoordigd,” zegt Wolbers. “Op de campus zitten bedrijven die nieuwe medicijnen ontwikkelen, maar ook ondernemingen die werken aan chip-integratie en RF-technologie.”

Lees het complete artikel op de website van Novio Tech Campus. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten