HDV Steigerbouw zet offshore funderingen van windmolenparken in de steigers

Duurzaam ondernemen is aan de orde van de dag. Veel bedrijven kunnen én willen er niet meer omheen. Ook HDV Steigerbouw probeert zoveel mogelijk slimme, verantwoorde keuzes te maken. Bedrijfsleider Amasja Kruit vertelt dat het bedrijf veel zonnepanelen heeft laten plaatsen. Het pand in Middelburg is gasloos met een energielabel A +++++ en de heftrucks die er rondrijden zijn elektrisch. Amasja vindt het erg belangrijk om hiermee bezig te zijn en is blij met opdrachtgevers die er hetzelfde instaan. En die opdrachtgevers zijn er. Zo draagt HDV Steigerbouw indirect een steentje bij aan het opwekken van windenergie.

Verplaatsbare steigers

HDV Steigerbouw is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in steigerbouw en kan alle mogelijke steigerconstructies verzorgen. De steigers voor offshore funderingen zijn een mooi voorbeeld. Offshore funderingen zijn buizen die benodigd zijn voor de bouw van grote windmolenparken op zee.

De fabrikant assembleert deze buizen in grote hallen, waar een conserveringsbedrijf de buizen vervolgens reinigt, straalt, metalliseert, coat en markeert. Daar zijn uiteraard steigers voor nodig. HDV Steigerbouw verzorgt deze steigers in opdracht van het conserveringsbedrijf.

Wij vinden het leuk om nieuwe steigerconstructies te ontwikkelen en te bedenken’, vertelt Amasja. ‘Ook hier is behoorlijk wat denkwerk aan vooraf gegaan. Speciaal voor onze opdrachtgever hebben we maar liefst 12 meter hoge steigers ontwikkeld die ook verplaatsbaar zijn en geheel zijn afgeschermd voor straal- en schilderwerk. Dit maakt het voor de medewerkers van het conserveringsbedrijf gemakkelijker om hun werk zeer efficiënt uit te voeren.

Veiligheid boven alles

De steigers worden tijdens de projecten steeds verplaatst. Ook dit proces verzorgt HDV Steigerbouw. Amasja: ‘Het plaatsen van steigers moet vanuit de Arbowet aan bepaalde normen voldoen. We keuren de steigers, zodra ze verplaatst zijn. En we doen periodieke inspecties om de veiligheid van de steigers te waarborgen.’

Voor het ene project worden er 40 buizen gelast en geschilderd en voor het andere project 70. HDV Steigerbouw heeft inmiddels steigers gemonteerd voor honderden offshore funderingen. Amasja voegt toe: ‘Het ene windmolenpark is het andere niet. De diameters van de buizen variëren van 7 meter tot 11 meter en de lengtes van 50 meter tot ongeveer 65 meter. We werken al een aantal jaar samen met onze opdrachtgever en we proberen het iedere keer weer beter te doen. We voeren regelmatig kleine aanpassingen door om de projecten sneller en efficiënter te laten verlopen.’

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten