Haven- en industrieterrein Moerdijk geeft uniek kijkje achter de schermen tijdens open dag

moerdijk-logo-opblauw

Zo zag je de haven nog nooit! Op zaterdag 8 oktober organiseert Havenbedrijf Moerdijk samen met ruim 30 bedrijven een dag voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er allemaal op en rond haven- en industrieterrein Moerdijk gebeurt. Zo kan je met een rondvaart de haven vanaf het water zien, rijd je voor het eerst over het nieuwe Logistiek Park Moerdijk of ga je met de hop on/hop off-bus naar de bedrijven van jouw voorkeur. De Open Havendag is gratis toegankelijk; aanmelding vooraf is verplicht. Inschrijven kan via openhavendagmoerdijk2022.nl.

Ferdinand van den Oever van Havenbedrijf Moerdijk: “Het is fantastisch dat we na jaren van corona nu voor de derde keer hier de deuren kunnen openzetten voor onze buren en iedereen die geïnteresseerd is in ons schitterende haven- en industrieterrein. We zijn een haven van nationaal belang en de tweede economische motor voor Brabant. Bedrijven zullen met veel trots hun verhaal vertellen. Om simpelweg te laten zien wat ze doen, of om mensen te interesseren om nu of in de toekomst in Port of Moerdijk te willen werken.”

Van brandweer tot Shell en nog veel meer

Een groot aantal organisaties geeft acte de présence tijdens de Open Havendag Moerdijk 2022. Je kan ze bezoeken op het centrale terrein of via georganiseerd busvervoer op het terrein. Ben je benieuwd hoe politie en ambulance opereren op een groot industriecomplex, of bijvoorbeeld naar Inter-Sprint, het grootste auto- en truckbandenmagazijn van Europa dan wel de innovaties van de wereldwijd toonaangevende aannemer van o.a. bagger- en waterbouwkundige projecten Van Oord, je kan het allemaal beleven tijdens de open dag. Je stelt zelf je programma samen op de website waar je je ook inschrijft.

Praktische info

De Open Havendag Moerdijk start voor iedereen centraal bij Ritchie Bros. Auctioneers. Daar worden de aanmeldingen gecontroleerd en is horeca aanwezig op het centrale plein waar ook diverse organisaties zich presenteren met stands en materieel. Vanaf Ritchie Bros. vertrekken ook de bussen die bezoekers via vaste hop on/hop off-lijnen bij verschillende bedrijven brengt, of rechtstreeks naar een bepaald bedrijf dat voor een gelimiteerd aantal bezoekers een vast programma heeft. De open dag start op zaterdag 8 oktober om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Speciale tours

De populaire rondvaarten door de haven staan opnieuw op het programma. Er zijn twee schepen, maar vanwege de beperkte capaciteit is het aan te raden snel aan te melden. Tijdens de Open Havendag Moerdijk heb je daarnaast de unieke kans om voor het eerst over het nieuwe Logistiek Park Moerdijk te rijden. Je krijgt uitleg over hoe het terrein wordt aangelegd en ook hoe Boskalis de verbindingsweg realiseert die het terrein verbindt met het haven- en industrieterrein aan de andere kant van de A17.

Een eveneens unieke ervaring is een speciaal bezoek met huis-ecoloog Roland-Jan Buijs aan de tijdelijke natuur van Port of Moerdijk. Hij vertelt je over de plaatselijke ‘Big 5’, over de totstandkoming van de bioscoopfilm ‘Wild Port of Europe’ en neemt je mee door de tijdelijke natuur die normaal afgesloten is voor het publiek.

Kijk voor alle deelnemende partijen, informatie over wat er allemaal te doen is en inschrijving op: www.openhavendagmoerdijk2022.nl. Mogelijkheid tot inschrijven start op 2 september om 14.00 uur.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten